Bu Sergi Kaçmaz

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri tarafından yapılan eserlerin oluşturduğu Plastik Sanatlar Sergisi “Atamız ve Biz - İzinde İz Bırakmak” sanatseverler ile buluştu.

GÜNDEM 03.11.2019, 11:11
Bu Sergi Kaçmaz

Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nce yapılan “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” programı çerçevesinde Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanana   “Atamız ve Biz - İzinde İz Bırakmak 2”  konseptli plastik sanatalar karma sergisi açıldı.

Sergi açılışında konuşma yapan Prof. Dr. Merih Tekin Bender, Konsept için Ulu Önder Atatürk’e adanmış olan eserleri üstünde barındıran bir kavram olarak ‘İzinde İz Bırakmak’ isminin belirlendiğini, bu isimle geçen sene de yine Cumhuriyet ve Atatürk Günleri çerçevesinde sergi yaptıklarını, ismin anlamının büyük olduğunu, bu yüzden aynı isim ile 2. sefa yapma kararı aldıklarını, sergiyi bu şekilde geleneksel hale getirmek istediklerini ifade etti.

Güzel Sanat Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan çalışmalarda değişik tekniklerin kullanıldığı görüldü. Sergide klasik tarzdaki çalışmalarla beraber; sürrealist, üç boyutlu ve soyut çalışmalar da dikkatleri çekti.

Serginin; meraklıları ve sanat yolu ile Cumhuriyet ve Atatürk sevgisine dair duygularını bir defa daha yenilemek isteyenler için 15 Kasım’a kadar açık olacağı ifade edildi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202