Bu Canavarlık Değil De Ne?

Türkiye'de gerçekleşen kadın cinayetlerinin üzücü simgesi olan Emine Bulut davasında; savcılık tarafından “ağırlaştırılmış müebbet” talebine rağmen mahkemenin 'müebbet' hapis cezası vermesine tepkiler devam ediyor.

GÜNDEM 22.10.2019, 15:41
Bu Canavarlık Değil De Ne?

Haluk Levent yaptığı açıklamada kararın temyize taşınacağını ifade ederken Cem Yılmaz’ın abisi Can Yılmaz, sadece annenin değil, çocuğunun da hayatını karartmanın “canavarlık” değilse ne olduğunu sorarak tepkisini dile getirdi.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan 2. duruşmaya, hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi ile iddianamesi hazırlanmış olan, Bolu F Tipi Kapalı Cezaevindeki olayın faili tutuklu sanık Fedai Varan’la pek çok avukat katıldı.  Mahkeme heyeti, sanık Fedai Varan’a hiçbir indirim uygulanmaksızın “kasten öldürme” suçu ile müebbet hapis cezası verdi.

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada eski eşi olan Emine Bulut’u 10 yaşındaki kızının yanında boğazından bıçaklayıp katleden Fedai Varan’ın yargılanıp ve müebbet hapis ile cezalandırıldığı karara, istinafta itiraz edileceği belirtildi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202