Bornova Koleji Basınla Buluştu

Kurucu temsilcisi rıza budak “öğrencilerimize dünya standatlarında eğitim sunuyoruz.”Dedi.

GÜNDEM 22.02.2020, 09:25 22.02.2020, 20:37
Bornova Koleji Basınla Buluştu

Bornova Koleji Kurucu Temsilcisi ve KOMAŞ AŞ Eğitim Müdürü Rıza Budak İzmir basınının temsilcileriylekahvaltıda bir araya geldi. Budak’ın ev sahipliğinde yapılan programda Bornova Koleji Kampüs Müdürü Hasan Tay, Lise Müdürü Alper Abay, Ortaokul Müdürü Güven Gülkayahazır bulundu.

Eğitimle ilgili gelişmelerin ve yaklaşımların değerlendirildiği buluşmada konuşan Budak, Bornova Kolejinin, 27 yıllık geçmişiyle ve elde ettiği başarılarıyla İzmir’in saygın eğitim kurumlarının başında geldiğini söyledi.

Açıldığı 1993 yılından bu yana anasınıfından liseye kadar öğrencilerinin kişisel ve akademik gelişimlerine büyük önem vermenin yanı sıra potansiyellerinin ve yeteneklerinin keşfedilmesine de olanak sağladıklarını ifade eden Budak, “Tüm tecrübelerimizi kullanarak ve başarılı eğitim kadromuzla geleceğe yön verebilen, bilimsel ve yaratıcı düşünebilen, iletişim gücü ve özgüveni yüksek, sanata ve spora ilgi duyan, iki dil bilen, başarılı bireyler yetiştiriyoruz.” dedi.

Bornova Koleji olarak düzenledikleri yurt içi ve yurt dışı gezilerle öğrencilerin eğitimlerini, yeni dünyalara açılmalarını sağlayarak desteklediklerini belirten Budak, “Ortaokul ve lise düzeyi öğrencilerimiz, her yıl düzenlenen Ankara, İstanbul, Eskişehir, Aydın, Bursa gezileriyle ülkemizin doğal ve kültürel güzelliklerini tanıyor. Ayrıca lise öğrencilerimiz büyük şehirlerdeki üniversiteleri ve olanaklarını yakından görme fırsatı buluyor. Okulumuzda bilim ve teknoloji alanındaki eğitim çalışmalarımızı da Amerika ve CERN gibi bilim merkezlerine yapılan gezilerle destekliyoruz.” diye konuştu.

Bornova Kolejinde öğrencilerin kodlama ve robotik dersleriyle geleceğe hazırlandıklarının altını çizen Budak, öğrencilerin bu sayede 3 boyutlu düşünme ve problem çözme yeteneklerinin geliştiğini ifade etti.

Akademik, kültürel ve sportif yarışma, proje ve olimpiyatlarda sadece İzmir’i değil, Türkiye’yi de elde ettikleri başarılarla temsil ettiklerini söyleyen Budak, FPSPI (Geleceğin Problemlerini Çözme Becerileri) proje yarışmasında ön elemelerde 2 Türkiye şampiyonluğu finalde ise dünya 3.lüğü elde ettiklerini anlattı. Budak ayrıca, TÜBİTAK tarafından bu yıl 27. si düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda matematik dalında Bornova Koleji öğrencilerinin 1. aşama sınavlarını geçerek 2. aşama sınavlarına katılmaya hak kazandıklarını, olimpiyatlara İzmir’den katılan okulların toplamda elde ettiği 11 madalyanın 5’ini aldıklarını belirtti.

Yorumlar (0)
17°
açık
banner202