Bodrum'da Koronavirüsten ilk ölüm haberi

Yetkililerin ısrarla izolasyan tavsiyesinde bulunduğu, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirdiği salgın tehlikesine karşı, vatandaşların önerilere uymamakta ısrar etmesi kayıpları da beraberinde getiriyor.

GÜNDEM 25.03.2020, 14:17
Bodrum'da Koronavirüsten ilk ölüm haberi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın önceki gün yaptığı açıklamada belirttiğine göre, hastalıkla ilgili vaka tespitleri Türkiye'nin neredeyse her ilinde yapılmış durumda. Kenttv.net haberine göre; büyük illere nazaran daha şanslı olan Bodrum'da, yaklaşık 1 hafta önce eşiyle birlikte İstanbul'dan, Ortakent-Yahşi mahallesindeki yazlığına gelip koronavirüs hastalığı belirtileri göstermesi üzerine yapılan testlerin pozitif çıkmasının ardından hastanede tedavi altına alınan 91 yaşındaki bir vatandaş, dün akşam tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Emekli cerrah olduğu öğrenilen vatandaşın eşinin de gözlem altında tutulduğu öğrenildi.

PANİK DEĞİL, ÖNLEM KORUR!..

Öte yandan salgınla ilgili yapılan tüm bilinçlendirme çalışmalarına rağmen vatandaşların yapılan bilimsel önerilere uymak yerine gereksiz panik ve kaygıya kapıldığı, toplumda adeta bir koronafobi salgını oluştuğu gözleniyor.

Toplumun büyük çoğunluğunun, bir halk sağlığı problemi olan ve korunmanın mümkün olduğu hastalıktan, bilim insanlarının önerilerini dinlemek yerine vaka ve kayıp sayısı ile ilgilendiği, gençlerin bana birşey olmaz mantığı ile izolasyon tedbirlerine uymayarak taşıyıcı hale geldiği ve hastalığı yakınlarına bulaştırma riskini gözardı ettikleri dikkat çekiyor. Hastalığın ölümcül etkisinin yüksek olduğu yaş grubunda bulunan ve bağışıklık sistemlerini baskılayan kronik hastalıkları olan vatandaşların da alınan tüm önlemler ve denetimlere rağmen evden çıkmayın çağrısını delmeye çalıştıkları gözleniyor.

Günlük hayatı durduran ve herkesin neredeyse tek gündem maddesi haline gelen salgınla ilgili sosyal medya ve whattsupp gruplarında ise hem Türkiye, hem de Bodrum özelinde kaynağı belli olmayan, gerçek dışı ve abartılı paylaşımlar hızla yayılıyor. Bilim insanları ve yetkililer vatandaşları bu gereksiz panik ve kaygı havasından kurtulmaya, hastalıktan korunmak için yapılan önerileri dikkate almaya davet ediyor.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202