Bilir Kişi Heyeti: ‘’Şule Çet İntihar Etmemiş.’’

Uzun süredir devam eden Şule Çet cinayetinin davası için oluşturulan bilir kişi heyeti sunduğu raporda Şule Çet’in psikolojisinde intihar ettiğine dair herhangi bir bulguya rastlanmadığını açıkladı.

GÜNDEM 13.10.2019, 23:48
Bilir Kişi Heyeti: ‘’Şule Çet İntihar Etmemiş.’’

Ankara’da üniversite öğrencisi olan Şule Çet’in ölümünden önceki yakın zamandaki psikolojik halini incelemesi ve veri toplaması için görevlendirilen heyet konu ile ilgili gerekli incelemeleri yaptı ve raporunu açıkladı. Gazi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan 3 psikiyatristin oluşturduğu heyetin raporunda yer alan bilgilere göre, maktulün intihar ettiği hakkında oluşturulan mevcut dosyada herhangi bir intihar bulgusuna rastlanmadığı belirtildi. Ayrıca cesedinin elinde bulunan bir Sultanbet tutam saçın da intihara dair bir delil sayılamayacağını belirtti.

Bilirkişi heyeti, Şule Çet’in Sağlık Bakanlığındaki tedavi kayıtları, telefon mesajları ve sosyal medya hesapları üzerinde yaptığı incelemeden elde ettiği sonuca göre, Çet’in intihara meyilli olduğuna dair bir bulguya rastlanmadığını ifade etti. Raporda Çet’in sağlık durumu ile ilgili psikolojik içerikli 2010, 2013 ve 2016 yılına ait kayıtlar incelenerek intihar girişimi ile ilgili herhangi bir bilgi olup olmadığına dair araştırma yapıldı. Uzmanlar 1- 7 Haziran 2010 tarihleri arasında İstanbul Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Çet’e konulan, ‘ilaçlar haplar ve biyolojik maddelere maruz kalma ve kazayla zehirlenme’ tanısına dikkat çekerken, konulan tanı ve sonrasında yapılan uygulamalardan söz konusu olayın zehirlenme olduğu ve intihar girişimi ile ilgili bir bilginin bulunmadığı belirlendi. 28 Şubat 2013 tarihinde İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çet’e yazılan antidepresan ilacın, ‘nörologlar tarafından ağrı ya da benzeri nörolojik hastalıkların tedavisinde de kullanılabildiği, bu dozun bu ilacın başlangıç dozu olduğu’ vurgulandı. Elde edilen tüm veriler doğrultusunda ise Çet’in intihar meyli olmadığına karar verildi.

Yorumlar (0)
14°
açık
banner202