Bilim insanlarından korkutan açıklama: Temmuz'a kadar imkansız!

Dünya koronavirüsle mücadele ederken, Hong Kong Üniversitesi'nde çalışmalarını sürdüren bilim adamları, ''Temmuz'a kadar virüsü kontrol altına almak imkansız'' açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 12.04.2020, 15:55 12.04.2020, 20:07
Bilim insanlarından korkutan açıklama: Temmuz'a kadar imkansız!

Hong Kong'da koronavirüs hastalarının akciğer dokusuyla yapılan bir araştırmada, Covid-19'un Sars'tan 3 kat daha fazla patojen ürettiği ortaya kondu. Araştırmayı yürüten doktorlardan Yuen Kwok-Yung "Koronavirüs salgınının, Temmuz'a kadar kontrol altına alınması imkansız" dedi. Dr. Jasper Chan Fokwoo da "Bu virüs ninja gibi, vücut içinde bağışıklığı düşürüp yeniden ürüyor" diye konuştu. 

Hong Kong'da koronavirüs hastalarının akciğer dokusuyla yapılan bir araştırmada, Covid-19'un Sars'tan 3 kat daha fazla patojen ürettiği ortaya kondu. 

South China Morning Post'ta yer alan habere göre, Hong Kong Üniversitesi'nde ilk kez Covid-19 hastalarının akciğer dokularının incelenmesi üzerine bir araştırma yapıldı. 6 koronavirüs hastası araştırma için akciğer dokularının bir bölümünün alınmasını kabul etti.

48 SAAT İÇİNDE 100 KEZ TÜREDİ

Araştırmanın sonunda Covid-19'un 48 saat için de 100'e yakın kez türeyebileyeceği, bu sayısının Sars için 10 ila 20 arasında olduğu ortaya çıktı. Aynı zamanda Covid-19'un Sars virüsünden daha yavaş bağışıklık ve solunum cevaplarına neden olduğu belirtildi.

Araştırmayı yürüten doktorlardan Dr. Jasper Chan Fokwoo "Bu virüs ninja gibi, vücut içinde bağışıklığı düşürüp ürüyor" dedi. Mikrobiyolog Yuen Kwok-Yung da "Temmuz'a kadar virüsü kontrol altına almanın hemen hemen hiç yolu yok" diye konuştu.

Bilim insanları, düşük şiddette semptom ya da görülmeyen semptomların koronavirüsün kontrol edilmesini zorlaştırıldığını, bu nedenle tedbirlerin sürmesi gerektiğini de vurguladı. 

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202