Belediyelere kayyum atanmayacağının garantisi yok

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko, İçişleri Bakanlığı'nın görevlerinden uzaklaştırdığı belediye başkanlarının halkın iradesi ile seçildiklerini hatırlatarak, yapılan bu yanlış hareketin demokrasi ve hukuk devleti kapsamında bir utanç tablosu olduğunu ifade etti ve hükümet kanadına sert bir dille yüklendi

GÜNDEM 20.08.2019, 12:31
Belediyelere kayyum atanmayacağının garantisi yok

CHP'li vekil Beko; Van, Mardin ve Diyarbakır Belediye Başkanları'nın görevlerinden alınıp boşaltılan makama kayyum atanması durumdan ivedi bir şekilde geri dönülmesi çağrısında bulunarak, bu tutumun açık ve net bir şekilde seçmen iradesinin gasp edilmesi, halk iradesi darbe yapılması olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti için bir utanç tablosu olarak görüldüğünü ifade etti.

Basına vermiş olduğu açıklama özellik halk iradesinin hiçe sayıldığına önem veren CHP'li Beko hükümetin seçmen iradesini yıpratmaya yönelik yaptığı bu davranışlardan vazgeçmesi gerektiğini söyledi ve geçmiş dönemde iktidarın KHK ile 85 belediyeye atadığı kayyumlara değinerek, şimdi o belediyelerin hemen hemen hepsinin iktidarın elinden alındığını ifade etti.

Atlasbet Arial, Helvetica, sans-serif;">Bu kafayla ülke yönetilmez

Görevinden uzaklaştırılan belediye başkanları için adli soruşturmanın selametinin gerekçe olarak gösterilmesini sert bir tutumda eleştiren CHP'li Beko, kayyum atamalarına da değinerek, yaşanan bu durumunla ilk kez karşılaşmadıklarını ve bu kafayla ülke yönetilemeyeceğini dile getirdi. Kayyum atanmamanın garantisinin de olmadığını ifade eden CHP'li vekil, görevlerinden alınan belediye başkanlarının gerekçesinin mantığına yönelik "Belediye başkanlarının dışında binlerce kamu kuruluşunda adli soruşturması olan görevliler var. Özellikle son dönemlerde sosyal medya üzerinden açılan davalara da bakarsak ülkede rekor düzeyde açılmış soruşturma var. Bu rekor düzeydeki soruşturma için herkes görevden mi alınacak" açıklamasını getirdi ve bu kafayla ülke yönetilemeyeceğini dile getirdi.

CHP'li vekil son olarak, keyfi yapılan bu uygulamaların sonucunda yarın öbür gün herhangi bir belediyeye de kayyum atanmayacağının garantisinin olmadığını söyleyerek, bir kez daha halk iradesinin ve halkın oyunun son derece kutsal olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202