Bedri Serter'den avukatlara tam destek

İzmir Milletvekili Bedri Serter, İzmir barosunun  2 Eylül'de gerçekleştirilmesi planlanan adli yıl açılış törenine katılmaması hakkında konuşma yaptı.

GÜNDEM 18.08.2019, 11:29
Bedri Serter'den avukatlara tam destek


İzmir Milletvekili Bedri Serter 2 Eylül'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilmesi planlanan adli yıl açılışına katılmayı reddeden İzmir, Ankara, İstanbul'un yanında 41 baronun arkasında durdu. İzmir Barosunun yaptığı açıklamada Türkiye Barolar Birliği'ne yaptığı 'Bizi Temsil Etmiyoruz' açıklamasına'da değinen Serter, "İzmir Barosu, İzmir'in demokratik, özgürlükçü ve bağımsız ruhuna uygun bir açıklama yapmıştır” diyerek, İzmir Barosunun verdiği kararın arkasında durduğunu söyledi.


Yargıtay'dan 2 Eylül'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek olan Adli Yıl açılış törenine davet edilen İzmir Barosu, davetin ardından bir bildiri yayınlayarak Türkiye Barolar Birliği başkanı Metin Feyzioğlu ve Türkiye Barolar Birliği'ne tepki göstererek bu programa katılmayacağını dile getirdi.

Bu Nakitbahis süreçte ve İzmir Barosunun arkasında duracağını belirten Bedri Serter, "Demokratik bir hukuk devletinin temeli adaletin tarafsızlığı ve halkın bağımsız bir adalet sistemine olan inancından geçer ve ne yazık ki halkımızın bu güveninin kaybolduğu açıktır ve Türkiye, uluslararası alanda da hukuka olan güven kaybı konusunda ciddi bir prestij kaybı yaşamıştır." Dedi.

Aynı zamanda Türkiye'de bulunan çoğu baronun Adli Yıl Açılış töreni davetini reddettiğini hatırlatarak "Bağımsız bir yargı sisteminin en önemli kurumları olan baroların bu konuda sesini yükseltmesini ve itiraz etmelerini demokrasimiz açısından çok önemli buluyor, Külliye'de yapılacak Adli Yıl açılışına gitmeyi reddeden tüm cesur avukatlarımızı yürekten destekliyor, Adli yıl açılışının tarafsız adaletin simgesi olduğuna inanmak istediğimiz Yargıtay'da yapılmasını diliyorum" dedi.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202