Bayram Kutlamalarını Kana Bulayacaklardı

İstanbul’daki Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında terör örgütü DEAŞ’ın eylem yapma hazırlığında olduğu öğrenildi.

Bayram Kutlamalarını Kana Bulayacaklardı

Bağdadi’nin öldürülmesinden sonra güç kaybı yaşayan DEAŞ’ın,  İstabul’daki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında eylem yapma hazırlığında olduğu tespit edildi. Yapılan operasyonlar sonrası DEAŞ üyesi 3 terörist gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütü elebaşı Bağdadi'nin İdlib'de etkisiz hale getirilmesinin ardından örgüt üyesi H.U, B.Ç. ve R.K'nin sansasyonel eylem arayışı içerisine girdiği ve lojistik sağlayacak kişilerle irtibata geçtiği belirlendi.

Şüphelileri teknik ve fiziki takibe alan ekipler, zanlıların geçen hafta Sancaktepe'de çalınan 34 BNF 419 plakalı aracı sahte plaka takarak Fatih'teki İstanbul Valiliği yakınlarına park edip buradan ayrıldıklarını tespit etti.

Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında eylem yapacaklarına dair ihbar alınan şüpheliler, Fatih, Ataşehir ve Sancaktepe'de bulunan 5 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alındı. Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda 1 pompalı tüfek, 1 tabancayla çok sayıda mermi, örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

DEAŞ üyeliğinden suç kayıtları bulunan şüphelilerden birinin örgüt üyeliğinden uzun süre cezaevinde kaldığı, bir şüphelinin kardeşinin ise Suriye'deki çatışma bölgelerinde öldürüldüğü belirlendi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202