Bayraklı Belediyesi, vatandaşı bir an yalnız bırakmadı

İzmir'de alana gelen ve Bayraklı'da binaların devrilmesine neden olan zelzelenin ardından yaralar sarılmaya başlandı.

GÜNDEM 31.10.2020, 09:15 31.10.2020, 13:46
Bayraklı Belediyesi, vatandaşı bir an yalnız bırakmadı

İzmir'de alana gelen ve Bayraklı'da binaların devrilmesine neden olan zelzelenin ardından yaralar sarılmaya başlandı. Merkez Üssü Ege Denizi olan zelzele sonrası hemen vaka yerine gelen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, acilen kriz masası oluşturarak, depremzedelerin lüzumlarına cevap verdi.

Zelzelenin ardından Bayraklı Belediyesi Osmangazi hizmet binası kriz merkezine dönüştürüldü. Başkan Sandal'ın yanı gizeme kesintisiz enkaz alanlarını ziyaret eden CHP Merkez Yönetim Kurulu ve PM aboneleri ile İzmir Megakent Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları, İzmir milletvekilleri, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu ve İyi Parti İzmir Şehir Başkanı Hüsmen Kırkpınar da Bayraklı Belediyesi kriz Merkezi'nde toplandı. Her milletvekilinin vazifeli olduğu enkazlarda depremzedelerin acil lüzumları tanımlanırken, Bayraklı Belediyesi, Megakent ve İzmir'deki ilçe belediyeleri ile etraf şehirlerdeki belediyelerden de gelen takviyeler yurttaşlara eriştirildi. Sabaha kadar misyon yapan Sancaklı Belediyesi takımları, bir araya gelme alanlarında, parklarda, caddelerde yurttaşların lüzumlarını karşıladı.

6.6 büyüklüğündeki zelzele anını belediye ana hizmet binasında yaşadıktan sonra acilen devrilen binaların olduğu Adalet, Manavkuyu ve Mansuroğlu semtlerine giden Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, sabahın erken saatlerine kadar alanda sürekli misyon yaptı. Kriz merkezindeki buluşmalara Başkan Sandal'ın yanı gizeme CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcıları, PM aboneleri, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir Şehir Başkanı Deniz Yücel, ilçe belediye başkanları, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, İyi Parti Şehir Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş ve Bayraklı Belediyesi meclis aboneleri katıldı.

Takımlar, gece süresince sahada ve kriz merkezinde hizmet verdi

Bayraklı Belediyesi büyük panik yaşayan yurttaşları bir an olsun yalnız vazgeçmedi. Belediyenin tüm sosyal kuruluşları milletin hizmetine açıldı. Bir yandan arama kurtarma faaliyetleri sürerken, değişik yandan belediye takımları geceyi parklarda ve bir araya gelme alanlarında geçiren binlerce yurttaşa çadır, battaniye, su, çay, kahve, ayran, sıcak çorba, pide, sandviç, ekmek, maske, dezenfektan, kundura ve mobil tuvalet gibi dayanaklarda bulundu. Gece yarısına kadar Bayraklı karış karış dolaşan takımlar; bir yandan dağıtım yaparken,bir yandan da lüzumları tanımlayıp, kriz masasına ileterek anında çözüm bulunmasını sağladı.

Bayraklı Belediyesi Kriz Merkezi'ne 0232 477 20 00 telefon numarasından dahili 612-614-633 veya 638 hatları tuşlanarak erişilebiliyor.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202