Bayındır’da Ata’ya Saygı Töreni

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81.Yılı olması münasebeti ile Bayındır’da anma töreni  yapıldı.

GÜNDEM 10.11.2019, 11:48 10.11.2019, 11:49
Bayındır’da Ata’ya Saygı Töreni

Atatürk Anıtının önünde başlamış olan çelenk koyma törenine Kaymakamlık, Belediye ve sivil toplum ve siyasi partiler namına çelenklerin konulmasından sonra saat 09.05’te Bayındır’da sirenler ile hayat durdu.

İstiklal Marşının okunmasının ardından anma töreni Bayındır Belediyesi Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi’nde sürdü. Bayındır Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Abdullah Karalar günün anlam ve öneminden bahseden konuşmasını yaptı.

Sinevizyon gösterisi ve ‘Mustafa Kemal’ isimli drama, koro dinletisi bitince Atatürk konulu kompozisyon yarışmasında 1.lik eden Berfin Burkul sahnede kompozisyonunu okudu. 

Bayındır İlçe Müdürlüğünce ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında yapılan ‘Atatürk’ü Anma Haftası’’ çerçevesinde gerçekleştirilen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girmiş olan öğrencilere ödülleri Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, İlçe Emniyet Müdürü Ömüray Bozkurt tarafından verildi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202