Başkanlık makamında prizin içinden dinleme cihazı çıktı

2019 yerel seçimleri sonrasında değişen ilçe belediyelerinden biri olan Bayraklı Belediyesi'nde yeni seçilen Başkan Serdar Sandal'ın başkanlık makamında bulunan prizlerin birinde dinleme cihazı tespit edildi

GÜNDEM 23.08.2019, 14:52
Başkanlık makamında prizin içinden dinleme cihazı çıktı

Tespit edilen antenli dinleme aygıtı ile ilgili Bayraklı Kaymakamlığı ile Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü'yle bilgi paylaşan Başkan Sandal, Bayraklı Belediyesi'nin personeli ve emniyetin gönderdiği uzman polislerle beraber dinleme cihazı hakkında tutanak tutturdu. Yapılan inceleme sonrası bulunan aygıtın dinleme cihazı olduğunu doğrulayan uzmanlar, cihazın sadece yakın mesafede işe yarayacağı bilgisini de paylaşarak aygıtı daha detaylı incelemek için emniyete götürdü.

Başkan Sandal'dan ilk açıklama

Yaşanan olay hakkında görüşlerini bildiren Sandal kimseden bir şey gizleyip, saklamadıklarını ve makama geldiklerinde ise şifreli asansör ile Holiganbet demir kapıları kaldırarak işe başladıklarını belirtti. Belediye kapılarının sonuna kadar halka açık olduğunu vurgulayan Başkan Sandal, belediye içindeki tasarruf tedbirlerinin en son noktasına varana kadar faaliyet gösterdiğini bildirerek geçmişe yönelik olarak da çok sayıda dosyayı Teftiş Kurullarına yolladıklarını söyledi. Çıktıkları bu yolda hiç kimsenin kendilerini alıkoyamayacağını dile getirip, kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Sandal: "Anlaşılan birilerinin ayağına fena basmışız" ifadelerini kullandı.

Yakaladıkları dinleme cihazına ilişkin suç duyurusu başvurusu yaptıklarını bildiren Başkan Sandal makam odasına yerleştiren cihazın kimlerin hangi amaçla koyduklarını öğrenmek istediklerini sonucun tüm Bayraklı ile İzmir halkına duyurulacağını açıkladı. Bunu yapanların hızlı bir şekilde yakalanacaklarına inandığını söyleyen Sandal, görevli polislere teşekkürlerini de iletti.

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202