Başkan Karakayalı sabotajdan şüphelendi

İzmir Karabağlar'dan başlayarak Seferihisar ile Menderes'e yayılan ve ülke gündemine oturan orman yangınları sonrası insanların akıllarına kundaklanma şüphesi düşmeye başladı

GÜNDEM 22.08.2019, 16:37
Başkan Karakayalı sabotajdan şüphelendi

Yangınların sonrasında görmüş yerleri yerinde inceleyemeye giden Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Karabağlar Tırazlı ile Menderes'e gitti. Karabağlar'dan başlayarak hava koşullarının da olumsuz etkisiyle büyüyerek kontrolden çıkan ve Seferihisar ile Menderes'i etkisi altına alan orman yangınlarından tahrip olan yerleri inceleyen Başkan Karakayalı'ya CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil de eşlik etti. İkili, yaptıkları ziyarette yetkililerden durumla ilgili son gelişmeleri öğrendi.

Ayçil ile birlikte yaptıkları inceleme sonrası görüşlerini paylaşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, pazar gününden bu yana yaşanan orman yangınlarının kontrol altında tutulması için verilen mücadeleyi kendilerinin de yakından takipçisi olduklarını vurguladı. Karakayalı, her şeyden önce bu yaşanan dönemde yüksek bir özveriyle çalıştıklarını ifade eden yangın söndürme ekiplerine ve çevre illerden yardım için gelen gönüllülere teşekkürlerini iletti. Söndürme ve soğutma faaliyetleri esnasında görevlilerden aldıkları verilere göre Betper yaklaşık olarak 500 hektar büyüklüğünde bir alanın kül olduğunu öğrendiklerini paylaşan Başkan Karakayalı, yetkili mercilerin gerekli incelemelerini tamamladıktan sonra alevlere teslim olan 500 hektarlık bölgenin tekrardan ağaçlandırılması için Kemalpaşa Belediyesi adına da yapılması gereken ne varsa, sorumluluk almaya hazır olduklarını kamuoyuna duyurdu.

Sabotaj ihtimaline bakılıp araştırma yapılmalı

Son dönemde ülkedeki yurttaşların da yangınlar hakkında düşündüğü sabotaj ihtimalini değerlendiren Başkan Karakayalı, yaşanılan bu durumu siyasi bir fırsata dönüştürmeyeceklerinin altını çizerek, yangınların çıkış noktalarının farklı olmasının insan aklına iyi şeyler düşürmediği kanaatini getirdi. Orman yangınlarının yüzde 80'den fazlasının insan kaynaklı olduğunu hatırlatan Başkan Karakayalı, konuyla ilgili sabotaj olasılığının kesinlikle araştırılması gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202