Barolar Genel Kurulun Toplanması için Yeterli İmzaya Ulaştı

Barolar, Türkiye Barolar Birliği Olağanüstü Genel Kurul’unun yapılması için yeter sayıda imzaya ulaştı.

Barolar Genel Kurulun Toplanması için Yeterli İmzaya Ulaştı

Türkiye Barolar Birliği’nin olağanüstü genel kurul yapması için baroların yaptığı çalışmalar meyvesini verdi. Barolar olağanüstü genel kurul için yeter sayıda imzaya ulaştı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan adli yıl açılış törenine katılma kararına 52 baro tepki göstermiş, sonucunda Barolar Birliği’nin olağanüstü genel kurula gitmesi için imza toplanması gündeme gelmişti. Feyzioğlu’na karşı çıkan baroların çabaları sonuç verdi ve olağanüstü kurul için toplanması gereken yeter sayıda imzaya ulaşıldı. Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Cihan Aydın yaptığı açıklamada, kendi barolarının da olağanüstü kurultay için imza verdiğini ve akabinde 10 baronun daha katılımıyla sürecin başladığını ifade etti.

Avukatlık Kanunu’nun 115. Maddesi’nde, olağanüstü genel kurul için “Birlik Yönetim Kurulu gerekli gördüğü hallerde veya en az on baronun yönetim kurulları yazı ile isterse Genel Kurulu olağanüstü toplantıya çağırır” şartı bulunuyordu. 10 Baronun imzalarının alınmasıyla, Türkiye Barolar Birliği Olağanüstü Kurul’unun yapılması önünde bir engel kalmadı.

“10 Baroyu bulduk”

Konuyla ilgili Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Cihan Aydın, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 10 baronun olağanüstü kurultay için imza verdiğini belirtti. Aydın, paylaşımında: “TBB delegelerimiz ve akabinde yönetim kurulumuz ile yaptığımız toplantılar sonucunda, TBB’ nin olağanüstü seçimli genel kurula çağrılmasına karar verilmiştir. Nihayet 10 baroyu bulduk” ifadelerini kullandı.

Olağanüstü Genel Kurul için çağrıda bulunan ve konuyla ilgili açıklama yapan bir diğer baro da Urfa Barosu olmuştu. Urfa Baro Başkanı Avukat Abdullah Öncel, iki gün önce Twitter hesabından yaptığı açıklamada “14.10.2019 tarihli yönetim kurulu toplantımız da Türkiye Barolar Birliği'nin olağanüstü genel kurula çağrılması kararı alınmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

Metin Feyzioğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’ndaki Sarayı’nda yapılan adli yıl açılış törenine katılmasıyla birlikte çıkan tartışmalarda, olağanüstü kongre çağrılarından ilkini Ankara Barosu yapmıştı. Yeter sayıda imzanın toplanmasının ardından sürecin nasıl işleyeceği merakla bekleniyor.

youbets.org
Yorumlar (0)
14°
açık
banner202