‘Barış Pınarı Savaş Değildir’

Türk Hukuk Enstitüsü’nün İzmir Şubesi'nden gerçekleştirilen açıklamada Barış Pınarı Harekatı'nın bir savaş olmadığı vurgulandı.

GÜNDEM 12.10.2019, 16:03
‘Barış Pınarı Savaş Değildir’

Yapılan açıklamada harekatın 2 devlet arasında cereyan eden bir savaş olmadığı l terör örgütlerine karşı yapılmış olan ve meşru müdafaa hakkının doğurduğu askeri bir operasyon oldu belirtildi.

Ülkenin güneyinde PKK terör örgütünü  uzantısı olan PYD/YPG terör örgütüne bağlı dış güçlerin desteği ile bir terör koridoru açmaya çalıştıkları ifade edilerek Türkiye Cumhuriyeti'nin var olan terör koridoruna engel olunması amacı ile Birleşmiş Milletler Antlaşmasının 51. Maddesi’ne uyarak uluslararası hukuktan kaynaklanmış meşru savunma hakkının kullanıldığına dikkatler çekildi.

Yapılan açıklamada gerçekleştirilen bu harekatın bir savaş olmadığı bir güvenlik operasyonu olduğu, devletlerin sadece kendi güvenliklerini sağlayabildikleri ölçüde Dinamobet barış içerisinde yaşayabileceğini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kendisinin yaptığı Trabzon Köşkünde harekat planlarını çizmiş olduğu Tunceli Operasyonu’nun da bunun en güzel örneği olduğu ve Barış Pınarı Askeri Operasyonu’nun sonuna kadar arkasında olduklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202