Barış Pınarı Harekatı Tartışmaları Büyüyor

Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAY-DER), İzmir Barosunun Barış Pınarı Harekatı hakkındaki açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Barış Pınarı Harekatı Tartışmaları Büyüyor

Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAY-DER), yaptığı açıklamayla İzmir Barosunun Barış Pınarı Harekatı hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi. Baroya kayıtlı avukatlardan olan Ali Onar da konuya ilişkin “Yönetiminizi ve zihniyetinizi tanımıyorum"  açıklamasında bulundu.

İzmir Barosu, Barış Pınarı Harekatına ilişkin geçtiğimiz günlerde açıklama yaptı. Açıklamada, "Savaş; insan onurunun, temel hak ve özgürlüklerin yok edilmesi; yıkım, açlık, sefalet demektir. Savaş, insanlığın geçmişten bugüne biriktirdiği maddi ve manevi değerlerin tahrip edilmesi demektir. Kuzey Suriye harekatının ilk gününde yaşamlarını yitiren şehitlerimiz ve siviller, savaşın; ölüm, acı ve yıkımdan başka bir şey getirmeyeceğini ortaya koymaktadır" ifadelerine yer verildi.

Pek çok alanda Barış Pınarı Harekatına ilişkin yapılan açıklamalar ikilik yaratırken, İzmir Barosu’nun yaptığı açıklamaya da tepkiler gecikmedi. Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAY-DER) Başkanı Muhammed Gömük, Polobet açıklamalarda bulunan baro hakkında dava açacaklarını söyledi. Gömük, İzmir Barosunun Barış Pınarı Harekatına karşı olduğunu ifade eden İzmir Barosu açıklamasının Türkiye’nin terörle haklı mücadelesini protesto eden bir bildiri olarak gördüğünü ifade etti ve “Fethi Sekin’in kemikleri sızlamıştır” açıklamasında bulundu.

Gömük yaptığı açıklamada, "İzmir Barosu'nun beklenmedik çıkışı toplumda şok etkisi meydana getirmiştir; çünkü İzmir Barosunun avukatlarının hayatta kalması için PKK ile çatışmaya girip canını veren Fethi Sekin'in kemikleri sızlamıştır. 9 Eylül 1922'nin tertemiz Kuva-yi Milliye ruhunun gezindiği İzmir'e yakışmamıştır. Vatansever İzmirliler böylesine devlet karşıtı muhalif bir söylemle anılmaktan rahatsız olmuştur. İşte bu sebeplerle İzmir Barosunun söz konusu bildiride imzası veya sorumluluğu olan yönetim kurulu üyelerini yüce Türk Milleti adına nefretle protesto ediyor, kınıyoruz. Canını İzmir Barosu avukatları için feda eden Fethi Sekin'in ruhunun acı çekmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202