Balçova'da Şiddet Mağduru Kadınlar İçin Kermes

İzmir Balçova’da kadınlar son dönemde artan kadına şiddet olaylarına dikkat çekmek için kermes düzenledi.

Balçova'da Şiddet Mağduru Kadınlar İçin Kermes

İzmir’in Balçova ilçesinde, son zamanlarda artan kadına yönelik şiddet olaylarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığa katkı sağlamak amacıyla kadınlar tarafından kermes düzenlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balçova Kadın Kolları Başkanlığı, kadına şiddete dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için organize edilen kermeste bir araya geldi. Balçova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte; yiyecekler, ev eşyası ve takı gibi ürünler satışa sunuldu.  Kadınlar tarafından düzenlenen kermeste ayrıca şiddet mağduru olan ve cinayete kurban giden kadınların fotoğrafları sergilendi. Kadınlar Fenomenbet tarafından, kadınlar için yapılan kermese halkın ilgisi de yoğundu. İki gün boyunca sürmesi planlanan kermeste satılan ürünlerden elde edilen gelirin, şiddet mağduru kadın ve çocuklara verileceği ifade edildi.

Ziyarette bulunduğu kermesten alışveriş yaparak desteğini belirten Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “"Kadına yönelik şiddetin bir an önce sona ermesi gerekiyor. Eğitim kampanyaları, yasal düzenlemeler dahil ne yapılması gerekiyorsa bir an önce hayata geçirilmeli. Balçovalı Kadınlarımızı da bu duyarlı ve anlamlı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Şiddetin olmadığı bir ülke için biz üzerimize düşeni her zaman yapacağız” diye konuştu.

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202