Ayvalık'tan Yunanistana Vize Kolaylığı

Ticaret Odası ve Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu arasında imzalanan protokole göre artık Ayvalık’tan Yunanistan’a geçmek isteyenler, vize için İzmir’e gelmek zorunda kalmayacak.

Ayvalık'tan Yunanistana Vize Kolaylığı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi ve yakın çevrede yaşayıp Yunanistan’a gitmek isteyenler için yeni bir protokol imzalandı. Bölgede yaşayanlar artık Yunanistan vizesi almak için İzmir’de gelmek zorunda kalmayacaklar. Ticaret Odası Başkanı Mustafa Büyükçıvgın, imzalanan protokol sonucu kurulan bir büro ile Yunanistan'a gitmek isteyen turistlerin vize almak için İzmir'e gitme zorunluluğunun ortadan kalktığını belirtti.

Ticaret Odası ve Yunanistan İzmir Başkonsolosu arasında imzalanan protokol sonucu, yılda sadece 6 ay yapılabilen vize işlemlerinin bundan sonra 12 ay boyunca kesintisiz devam edeceği belirtildi. Ticaret Odası Başkanı Mustafa Büyükçıvgın yaptığı açıklamada, “Vize başvurularında yolda bir gün harcanıyordu, bu önlendi, zaman ve paradan tasarruf ediliyor” diye konuştu.

Ayvalık Ticaret Odası hizmet binasındaki büroda süren vize başvuru işlemleri, İsviçre kökenli VFS Global şirketiyle yapılan yeni anlaşmayla beraber artık yılın 12 ayında yapılabilecek. Ayvalık’tan Yunanistan’a her yıl 100 bine yakın turistin geçiş yaptığını belirten Ticaret Odası Başkanı Mustafa Büyükçıvgın, “Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosluğu ile imzaladığımız protokol neticesinde, vize başvuru işlemleri VFS Global Şirketi tarafından yürütülmektedir. Vize başvurularında yolda bir gün harcanıyordu, bu önlendi, zaman ve paradan tasarruf ediliyor. Ayvalık'tan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçiş sayısı her yıl ortalama 80 ile 100 bin civarındadır. Her yıl binlerce kişi vize işlemleri için başvuruyor. Başvurular artık İzmir yerine Ayvalık'tan yapılıyor. Çevre il ve ilçelerden birçok kişi İzmir yerine Ayvalık'a geliyorlar. Ayvalık'ta şu an vize işlemleri yoğunlaşmış durumda. Odamızın Ayvalık'a ve üyelerine bir Tombala katkısı söz konusu. Bu yüzden de firmadan herhangi bir kira bedeli almıyoruz. Bu işlemler için bir odamızı tahsis ettik. Üyelerimize nasıl faydamız olur, Ayvalık'a turizm anlamında nasıl bir katkıda bulunabiliriz diyerek hareket ettik" dedi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202