Ayda Bebek Anaokulunda cumhuriyet coşkusu

Ellerinde bayraklarla bayram sevinci yaşayan miniklerin mutluluğuna, dünyaca ünlü orkestra şefi Gürer Aykal da ortak oldu.29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkulu etkinliklerle kutlayan Bayraklı Belediyesi, Ayda Bebek Anaokulundaki öğrencilerle bu coşkuyu ikiye katladı.

GÜNDEM 28.10.2022, 11:18
Ayda Bebek Anaokulunda cumhuriyet coşkusu

Ellerinde bayraklarla bayram sevinci yaşayan miniklerin mutluluğuna, dünyaca ünlü orkestra şefi Gürer Aykal da ortak oldu.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkulu etkinliklerle kutlayan Bayraklı Belediyesi, Ayda Bebek Anaokulundaki öğrencilerle bu coşkuyu ikiye katladı. Türkiye'ye örnek eğitim modeli ile yarınlara hazırlanan minikler ve aileleri için piyano dinletisi organize edildi. Etkinliğe Başkan Serdar Sandal ve eşi Aylin Sandal'ın yanı sıra; dünyaca ünlü orkestra şefi Gürer Aykal, TOBAV İzmir Şubesi Başkanı Hale Gökalpsezer, CHP İlçe Başkanı Didem Gültekin, meclis üyeleri, muhtarlar ve aileler katıldı.


Ayda Bebek'in minik öğrencilerinin gönüllerince eğlendiği etkinlikte, sanatçı Uğur Sayınbatur piyano eşliğinde çocuk şarkılarını çaldı. Yazar-ressam Hale Gökalpsezer ise çocuklar için yazdığı ‘Minik Şef' adlı kitabından öyküler okudu. Minik öğrenciler, şarkı söyleyip dans ederek renkli görüntüler oluşturdu. Kitaba ilham kaynağı olan Gürer Aykal da, çocukların sevincine ortak oldu. Aykal ve Gökalpsezer, etkinlik sonunda aileler için kitapları imzaladı.


Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Cumhuriyetin ışığında aydınlanan nesiller Ata'sının emanetlerine sonsuza kadar sahip çıkacak" dedi. Sandal, "Ayda Bebek Anaokulumuzda, yarınların aydın bireylerini yetiştiriyoruz. Onları mutlu görmek her şeye bedel. Biz burada, çocuklarımızın kendi tarihine, kültürüne, Atatürk devrimlerine bağlı eğitimler alacağı bir yuva oluşturduk. Cumhuriyet Bayramında çocuklarımızı böyle mutlu görünce ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha anlamış olduk. Bayramımız kutlu olsun" şeklinde konuştu.


Gürer Aykal da, "Ayda Bebek Anaokulunun eğitim modelini, fiziki yapısını gördüm ve çok gururlandım. Bu okul, benim yıllardır hayal ettiğim bir okul. Ben köy enstitülerinin içinde doğdum, yetiştim. Düşlerimi süsleyen bir modelin Bayraklı'da hayata geçtiğini görmek mutluluk verici. Cumhuriyet değerlerini geleceğe taşıyacak nesillerin bu yuvadan çıkacağına eminim” dedi.

Yorumlar (0)
11°
açık
banner202