Alpay Özalan'dan Tunç Soyer'in Açıklamalarına Tepki

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kıbrıs halkı üzerine uzanan ellerin çekilmesi gerektiğine dair açıklamasına Ak Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan’dan yanıt geldi.

Alpay Özalan'dan Tunç Soyer'in Açıklamalarına Tepki

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kıbrıs sorunu ve Doğu Akdeniz üzerinden adada yaşanan gelişmeleri değerlendirdiği konuşmasında, Türkiye’nin adaya müdahale ettiğini savunarak, Kıbrıs halkı üzerine uzanan ellerin çekilmesi gerektiğine dair açıklamalarda bulunmuştu.

Ada’nın iş içlerine daha fazla müdahale edilmemesi gerektiğini vurgulayan Tunç Soyer yaptığı açıklamada, “"Kıbrıs'ı Kıbrıslılara bırakırsak, en doğrusu bu olacak. Ancak hiç bırakmıyoruz. Herkes Ada'nın bir tarafından çekiştiriyor. Ben bunu doğru bulmuyorum. Kıbrıs'ın jeopolitik önemini falan bir kenara koyup, adayı Kıbrıslılara bırakmak lazım. Kaderlerini kendileri belirlemeli. Ben iki halkın barış içinde yaşamalarından, birlikte karar üretmesinden yanayım. Herkes çok fazla müdahil oluyor, sadece Türkiye değil. Filler tepişir, çimenler ezilir. Onlar tepişiyor, olan Kıbrıslılara oluyor” ifadelerine yer vermişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kıbrıs hakkında yaptığı açıklamalara, Ak Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, kendine ait sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamayla cevap verdi.

Alpay Özalan yaptığı paylaşımda, Tunç Soyer’in yaptığı açıklamaların Rum kesimini mutlu edeceğini belirterek, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘Kıbrıs'ı Kıbrıslılara bırakmak lazım’ demiş ve Türkiye'nin fazla müdahil olduğunu ima etmiş. Türkiye'nin Doğu Akdeniz politikasını da ‘fillerin tepişmesine’ benzetmiş. Rum Yönetimi çok memnun olmuştur Tunç Soyer'in bu açıklamasından” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202