ALOSBİ hız kesmiyor

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde (ALOSBİ) kuluçka merkezi görevi üstlenecek olan Nemrut Küçük Sanayi Sitesi projesi yakında hayata geçecek. ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan “Sanayi yatırımcılarına en ideal yatırım ortamını sunuyoruz” dedi.

GÜNDEM 10.08.2020, 11:44 Ecem Atabay
ALOSBİ hız kesmiyor

Lokomotif sanayi sektörlerini bünyesinde barındıran ALOSBİ, sanayi yatırımcılarının hayallerini gerçeğe dönüştürecek olanaklar içeriyor. Bu doğrultuda Türkiye'de bir OSB'nin içinde kurulan ilk küçük sanayi sitelerinden biri olan Nemrut Küçük Sanayi Sitesi de kısa süre sonra hayata geçecek.50 bin metrekare alana kurulacak olan bu site, ALOSBİ katılımcısı 343 ulusal ve uluslararası fabrikanın tedarikçisi olacak. Dükkanları ve sosyal tesisleri ile sanayicilere özel bir çalışma ortamı sunacak. ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan “İşini büyütmek isteyen sanayicilere de kapımız açık. Sanayi arsalarına 60 ay vade imkanı tanıyoruz” dedi.

Türkiye’de ilk ve tek

ALOSBİ’nin, Türkiye'de ilk ve tek olan galeri altyapı sistemiyle donatılmış dev bir sanayi üssü olduğunu belirten Tezcan “Bu altyapıyla yatırımcılarımıza enerji, doğalgaz, elektrik, internet, su ve atık su sistemini bir arada sunuyoruz. Ayrıca arıza noktası kolayca tespit edilerek kazı yapmadan, bacalardan girilip sorunlar giderilebiliyor” diye konuştu.

Cazibe merkezi

Tezcan, ülke genelinde marka değeri yüksek bir cazibe merkezi olmak üzere bu yola çıktıklarını söyleyerek “İdeal bir yatırım ortamı yaratmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz" diye konuştu. En önemli gayelerinin üye firmaların rekabet gücünü arttırabilmek olduğunu belirten Tezcan “Bunun için sürekli yeni hedefler belirliyoruz. İstihdamı 60 bin kişiye, ihracatı yılda 300 milyon Euro'ya çıkarmayı hedefliyoruz. 2 milyon metrekare alanı yeşillendirdik.10 milyon metrekare genişleme için de çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

“Yatırımlar sürüyor”

ALOSBİ’de yatırımların hız kesmediğine dikkat çeken Tezcan şöyle devam etti: “Teknopark projemiz ile ileri teknolojiye ve inovasyona dayalı üretimi destekleyeceğiz. Ayrıca sanayicinin önemli üretim ihtiyacı olan su için Güzelhisar Yeraltı Barajı, bölgede çıkabilecek yangınlarla daha etkin mücadele için itfaiye teşkilatı, akaryakıt istasyonu ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. ALOSBİ yeni idari binası ve geleceğe sahip çıkmak adına meslek lisesi ile ilgili de planlarımız var. 3 bin 500 metreküp olan su arıtma kapasitemizi de 2 katına çıkaracağız. Jandarma Karakolu için inşaat çalışmaları başladı. 7/24 güvenlik kameralarıyla izlenen ALOSBİ'de artık üst düzey güvenlik uygulanacak"

Daha çok rekabet

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun stratejik önemini vurgulayan Tezcan, bu otoyol ile ALOSBİ'nin daha ulaşılabilir ve daha rekabetçi hale geldiğinin altını çizdi. Tezcan "Kendi alt yapımız, iş ve üretim gücümüzle zaten bir devdik. Bu avantajlarımıza otoyolu da katarak zamandan ve yakıt tüketiminden tasarruf sağladık” diye konuştu. İZBAN hattının Bergama'ya kadar uzatılması projesinde de yeni bir aşamaya gelindiğini belirterek “Buraya bir yük istasyonu kurulacak ve Biçerova'dan bağlantı yapılacak. Böylece konteynerlar demiryolu ile limana direkt ulaşacak” dedi.

Yorumlar (0)
14°
açık
banner202