Alaçatı'ya adım atan bu kurallara uyacak

Alaçatı Turizm Derneği yeni yönetimini seçti. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Celal Bayraktaroğlu oldu.

GÜNDEM 27.02.2020, 08:38
Alaçatı'ya adım atan bu kurallara uyacak

120 otel ve 35 restoranla yıllık 245 milyon liralık ekonomik büyüklüğe sahip Alaçatı Turizm Derneği, yeni yönetimini belirledi. Bu kapsamda, derneğin yönetim kurulu başkanlığına Celal Bayraktaroğlu seçilirken, yönetim kurulu da deneyimli isimlerden oluştu.

Yeni yönetim yayınladığı Alaçatı manifestosunda hedefini ‘korumacı turizm’ olarak belirledi. Bayraktaroğlu, “Alaçatı dünyanın en nadide yeri. Bu kadar ilgi görmesinin bir tek nedeni var o da sahip olduğu değerler. Doğası kadar Alaçatı yaşam tarzı da bu değerler arasında yer alıyor ve biz bu yaşam kültürünü korumaya kararlıyız. Alaçatı manifestosu sadece bizim için geçerli değil, Alaçatı'ya adım atan herkes bu manifestoya uymalı” dedi.

Alaçatı ruhu korunmalı

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu, Alaçatı’nın kendine has özellikleri olduğunu ve insanlar tarafından bu özellikler için tercih edildiğini belirterek “Tarihi çok eskilere dayanan Alaçatı; her zaman keşfetmeyi seven insanların gözdesi oldu. İnsanlar buraya yaşam şekli için geliyor” dedi. Alaçatı’daki yaşamı geliştirip, değerini bilen herkese tattırmak için çalışacaklarını vurgulayan Bayraktaroğlu “Biz bu nadide yerleşimi, yaşam kültürüyle birlikte ele alacağız. Hep birlikte Alaçatı ruhunu koruyacak, cazibesini yitirmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Bilinçli Alaçatı

Bayraktaroğlu çevreci ve bilinçli bir Alaçatı için mücadele edeceklerini söyledi. Alaçatı’nın eşsiz bir coğrafyası olduğunu hatırlatan Bayraktaroğlu “Rüya gibi sokaklarımız, benzersiz lezzetlerimiz, masmavi plajlarımız var. Bu huzurlu ortamda, sürdürülebilir keyif ve atmosfere sahip olmak için elimizden geleni yapacağız ama tüm bunları Alaçatı'ya karşı sorumluluklarımızı bilerek yapacağız. Bu sorumluluğu bilmeyenin de karşısında duracağız” diye konuştu.

Alaçatı eğlence yeri değildir

Alaçatı’nın dinlence yeri olduğuna dikkat çeken Bayraktaroğlu şöyle devam etti:

“Ancak son dönemde eğlence yeri olarak görülüyor. Dinlence ve eğlence anlayışı turizmin en önemli unsurudur ancak bunun çok iyi bir dengede olması gerekir. Oysa Alaçatı'da bu ince çizginin, hiçbirimizin arzu etmediği eğlence eksenine kayması Alaçatı yaşam kültürüyle hiç uyuşmuyor. Alaçatı'yı Alaçatı yapan eğlencesi değil dinlencesidir. Havası, suyu, yerel lezzeti, komşuluk ilişkileri, tarihi kısaca Alaçatı ruhudur. Evet Alaçatı'da da eğlenirsiniz hem de hiçbir yerde eğlenmediğiniz kadar ama bu eğlence Alaçatı tadında olursa güzel olur” dedi

Bu kurallara uyun

Bayraktaroğlu, herkesin gözünün Alaçatı üzerinde olduğuna dikkat çekerek "Ancak burada yaşayanlar olarak bizde söz sahibiyiz. Bu yüzden 13 maddelik manifesto yayınladık. Bu manifestonun ilk maddesi, Alaçatı yaşam kültürünü korumaktır. İkincisi, Alaçatı sakinlerinin köy içinde kalmasını istiyoruz. Çevremizi, tarihimizi korur, sanatı destekler, yerel üretim ve lezzetimize sahip çıkarız diyoruz. Alaçatı demek sörf demektir, bu sporun gelişmesi için ne gerekirse yaparız diyoruz ve en önemlisi yıllardır çözülemeyen gürültü sorunu. Biz gürültüyle mücadeleden asla kaçınmayacağız. Bu yıl Alaçatı'da huzur dolu bir tatil istiyorsanız, eğlenmek istiyorsanız Alaçatı'nın yaşam kültürünün gerektirdiği kurallara uymak zorundasınız. Bu manifesto sadece bizim için değil bu manifesto Alaçatı'ya adım atan herkes için geçerli” diye konuştu.

Celal Bayraktaroğlu başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

Başkan Yardımcısı Ali Kırmızıoğlu, Genel Sekreter Berrak Önal, Sayman Kayhan Ölmezer, Dış İlişkiler ve İletişimden Sorumlu Necat Çelikkol, Üye İlişkilerinden Sorumlu Türker Acaroğlu, Projelerden Sorumlu Korkut Denizeri

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202