Akhisar’dan "Volkswagen" Atağı

Almanya'da organize edilen Dünyanın en büyük gıda fuarında çıkarma yapan Akhisar, Manisa ilinde üretimi yapılacak Volkswagen için "tedarikçi köprüsü" kurulmasının da temelini atmış oldu.

GÜNDEM 09.10.2019, 10:05 09.10.2019, 10:20
Akhisar’dan "Volkswagen" Atağı

Bu sene kuruluşunun 100. yıldönümünü kutlamakta olan ANUGA 2019 Gıda ve İçecek Fuarı, Köln'de hizmete Youwin sunuldu. Türkiye katılım etkinliği İstanbul Ticaret Odası’nca yapılan fuara, Akhisar, tam kadro katıldı.

İstanbul Ticaret Odası Başkanının yaptığı açıklamaya göre  Türkiye’den 315 Türk kökenli firma 4. büyük katılımcı ülke konumunda fuara katıldı. Fuar sebebi ile Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes’in verdiği gala yemeğinde ise Türk Alman iş dünyası bir araya geldi.

Akhisar heyeti, gezi kapsamında fuarın ev sahibi olan Köln Belediye Başkanı Henriette Reker'i ziyarette bulundu. Türk ve Alman İşadamları Derneği'nin de bulunduğu ziyarette ikili ortaklılar konuşuldu. Burada otomotiv devi Volkswagen'in Manisa’da yapacağı yatırım anımsatılarak Akhisar’ın ‘yan sanayi alt yapısının’ çok güçlü olduğuna dikkatler çekildi ve ekonomik büyüklüğü ile Akhisar'ın, Volkswagen’le beraber pek çok yerli ve yabancı tedarikçiye ev sahipliği yapmaya hazır olunduğu ifade edildi.

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasının tedarikçilere, hem Köln Belediyesi hem de Köln Ticaret Odası bakımından bir köprü görevi göreceği ve burada yatırım yapacaklara tüm desteklerin sunalacağı ifade edildi.

Yorumlar (0)
11°
açık
banner202