Akdeniz Mimarları İzmir'de...

Akdeniz Mimarlar Birliği (UMAR) , 19-20 Eylül 2019 tarihlerinde Eylül ayı olağan Yönetim Kurulu toplantısını İzmir’de Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nde gerçekleştirecek.

GÜNDEM 16.09.2019, 11:50
Akdeniz Mimarları İzmir'de...

1994 yılında mimarlık meslek kurumlarının katkılarıyla kurulan UMAR, Akdeniz Havzası'nda ortak paydada yeniden buluşmayı ve pekişitirmeyi hedefliyor. Malta resmi merkezli olan UMAR, çalışma ofisi ve sekreterliğinin Beyrut'ta olması birçok ülkenin katılımlarında büyük öneme sahiptir. UMAR'a üye ülkeler arasında başta Türkiye olmak üzere, Kıbrıs, Mısır, Yunanistan, Malta, Fransa, Filistin, İtalya, Portekiz, Fas, İspanya, Lübnan ve Tunus bulunmaktadır.

Kapalı oturum ile İzmir'de düzenlenecek yönetim kurulu toplantısında 2018-2021 Dönemi Yönetim Kurulu Başkanı Wassim Naghi ( Lübnan ), Başkan Yardımcısı Juana Canet Rosello ( İspanya ), Genel Sekreter Iman O. Gawad ( Mısır ), Sayman Lilia Cannarella ( İtalya ) ve Üye Natalina De Costa ( Fransa ) katılacak.

TÜM GÖZLER KONFERANSTA

Akdeniz Deneme Bonusu Veren Siteler Mimarlar Birliği UMAR Yönetim Kurulu'nun resmi toplantının ardından ikinci gün, (20 Eylül 2019) UMAR Başkanı Wassim Naghi’nin   İzmir Mimarlık Merkezi’nde vereceği konferans, mimarlık odası üyelerine ve ilgi duyan tüm halka açık yapılacak.

Brezilyalı ünlü mimar Oscar Niemayer’in Lübnan Tripoli’de 1960 yıllarda proje ile hayata geçirdiği ortalama ‘1 Milyon Metrekarelik Fuar Alanı’nı çizimlerini anlatacak olan Naghi’nin konferansa seçtiği başlık; ‘Zamanla Kaybolan  Terk Edilmiş Modern Miras’.  Kültürpark'a benzeyen proje merak uyundırmaya devam ediyor.

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı H. İbrahim Alpaslan, UMAR buluşmasının ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak, Akdeniz ülkelerinin tarih ve coğrafyadan gelen bütünlüklerinin mimarlıkla sağlamlaştırılmasının önemli olduğunu, toplantıya ve konferansa ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202