AK Partili Vekil Kırkpınar ekonomik destek paketinden bahsetti: "Dayanışma içindeyiz"

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, koronavirüs salgını dolayısıyla alınan tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu

GÜNDEM 13.04.2020, 14:40
AK Partili Vekil Kırkpınar ekonomik destek paketinden bahsetti: "Dayanışma içindeyiz"

AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, COVİD-19 salgın hastalığı dolayısıyla alınan tedbirlerin ülkemizin süreci başarı ile atlatmasını sağlayacağını vurguladı. Hükümetin almış olduğu tedbirleri ve sağlık sisteminin güçlü oluşuna değinen Vekil Kırkpınar, Türkiye'nin bu süreci en az ölüm vakası ile atlatacağını söyledi.

İŞVERENE, İŞÇİYE, ÇİFTÇİYE VE DAR GELİRLİLERE DESTEK

Kırkpınar, koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi ile çalışanların mağdur edilmeyeceğini, ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlara da maaş desteğinin verileceğini açıkladı. 

Vekil Kırkpınar, Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinin kapsamından bahsetti:

"Tüm kesimleri düşünüldüğü gibi köylümüzü, çiftçimizi de yalnız bırakılmadı. Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından, hayvancılık yapan işletmelere sürü yöneticisi istihdamı (çoban) desteği kapsamında ödeme yapıldı. Bakanlığımız tarafından çiftçilerimize sertifikalı tohum desteği, hayvancılık desteği ve daha birçok alanda destek veriliyor. Tüm bunların yanı sıra Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında, 5 bin liranın altında geliri olanlara verilecek temel ihtiyaç desteğine 3,7 milyon kişi başvurdu, ödemeleri kısmen başladı. Dar gelirli 2,1 milyon aileye sağlanan 1000 lira nakdi yardımı yeni 2,3 milyon aileyle birlikte toplamda 4,4 milyon aileye verilecek. Yaklaşık 23 bin firmaya kredileri tahsis edildi. 71 binden fazla esnafımıza 25 bin lira finansman, 30 binden fazla esnafımıza 25 bin lira limitli ticari kart sağlandı.”

MİLLETÇE MÜCADELE VERİYORUZ

Koronavirüs salgınına karşı millet olarak mücadele verdiğimizi vurgulayan Vekil Kırkpınar, "Bu süreçte tüm dünyaya örnek olacak bir dayanışma içindeyiz. En büyük gücümüz birlik ve beraberliğimiz, devlet millet el ele vererek yürüttüğümüz dayanışmamızdır. Her ne kadar hemşerilerimizle bir araya gelip, yüz yüze görüşemesek, kucaklaşamasak da irtibat halindeyiz. İletişim kanallarımız yirmi dört saat açık" diyerek vatandaşların yanında olduklarını belirtti.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202