ABD'de Koronavirüs'e yakalanan bebek hayatını kaybetti

ABD'de bir yaşından küçük bir bebek yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.

GÜNDEM 29.03.2020, 09:11
ABD'de Koronavirüs'e yakalanan bebek hayatını kaybetti

ABD'nin Illınois eyaletinde yeni tip Koronavirüs'e (Covid-19) yakalanan bir bebek hayatını kaybetti. 1 yaşından küçük olan bebeğin başka bir sağlık sorunu olup olmadığı araştırılıyor.  

Illınois Valisi, JB Pritzker, bebeğin ölümünün ardından soruşturma başlatıldığını söyledi. 1 yaşından küçük bebeğin başka bir sağlık sorunu olup olmadığı araştırılacak. 

Illınois Kamu Sağlığı Birimi Başkanı Dr. Ngozi Ezika, ölüm nedeninin araştırıldığını söyledi. Dr. Ezika, "Bu ölümcül virüsün yayılmasını durdurmak için elimizden geleni yapmalıyız. Kendimizi korumak için olmasa da çevremizi korumak için" dedi. 

Koronavirüs vakalarının çocuklarda görülme oranı düşük olarak biliniyor. Çocuk ve gençlerde çoğu vakada hastalığın hafif belirtiler gösterdiğini açıklanmıştı. Dünya genelinde çocuk Koronavirüs vakaları genel vakaların küçük bir bölümünü oluşturuyor. 

New England Journal of Medecine'de Çinli bilim insanları tarafından 10 aylık bir bebeğin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği kaydedilmişti. Bebeğin bağırsak tıkanması ve organ yetmezliği nedeniyle öldüğü aktarılmıştı. 

Yorumlar (0)
10°
açık
banner202