98 Yaşındaki Mustafa Amca’dan Atatürk Büstü

İzmir’in Foça İlçesi’de Yenibağara Mahallesi’ne konacak Atatürk Büstünü, 98 yaşındaki Mustafa Dal yaptı.

98 Yaşındaki Mustafa Amca’dan Atatürk Büstü

İzmir Foça’ya bağlı kırsal Yenibağarası Mahallesi Muhtarı Cihat Gerihan göreve geldikten sonra imece usulü muhtarlık binası ve Atatürk Büstü yapılmasını istedi. Muhtar Atatürk Büstünün açılışını mahalle sakinlerinden 98 yaşındaki Mustafa Dal’a yaptırdı.

Babası da aynı mahallenin eski muhtarlarından olan Cihat Gerihan, Foça Kaymakam şoförlüğünden emekli olarak 31 Mart 2019 seçimlerinde muhtar seçildi. Seçildiği günden itibaren mahallesinde çeşitli gruplar oluşturarak, mahalleyi ilgilendiren işlerin büyük bölümünü imece usulü yapmaya çalıştı. Gerihan eskimiş muhtarlık binasını Foça Belediyesi’nin desteğiyle yenilerken, önüne Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlı Evi Vakfı‘nın yapımını üstlendiği Atatürk Büstü’nü yerleştirdi.

Yeni muhtarlık binasının açılışına Foça Kaymakamı Ali Çetin, Garnizon ve Amfibi Görev grup Komutanı Tümamiral İbrahim Özdem Koçer, Belediye Başkanı CHP’li Fatih Gürbüz, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar,  İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sertan Koç ve bazı belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Binanın ve büstün açılışını protokol ile birlikte mahallenin Cumhuriyetle yaşıt büyüğü 98 yaşındaki Mustafa Dal yaptı.

Muhtar Cihat Gerihan; Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Reha Necla Eğitim ve Yaşlı Evi Başkanı Ali Haydar Çelebi ve yapımda imece usulü çalışarak destek veren mahalle halkına teşekkür etti. Cihat Gerihan yaptığı konuşmada, “ Şimdi mahalleye dönüştürülen köylerimizde eski dayanışma usulleriyle birçok şeyi halledebileceğimizi ispatladık. Bundan sonra da el birliğiyle, güç birliğiyle mahallemize değer katmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202