50 yıllık tecrüben 10 bin fidan geldi

Karabağlar, Seferihisar, Urla, Menderes'i günlerdir etkisi altına ve binlerce ağacı kül eden orman yangınlarının sonrasında sivil toplum kuruluşlarının başlattığı fidan kampanyalarına bir destek de İZELTAŞ'tan geldi

GÜNDEM 22.08.2019, 13:41
50 yıllık tecrüben 10 bin fidan geldi

Yangınlar sonrası İzmirli çeşitli sivil toplum kuruluşlarının başlattığı fidan kampanyaları kapsamında yapılan yeniden yeşillendirme çalışmasına 10 bin adet fidan bağışı desteği sunacağını kamuoyu ile paylaşan İZELTAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, yaşanan bu afetten duydukları üzüntülerini dile getirerek, kaybedilen alanların yeniden inşası ve yeşertilmesi için el birliğiyle, İzmir'in dağlarında bir kez daha çiçekleri açtıracaklarını ifade etti. Yorgancılar, İZELTAŞ bünyesinde çalışan 850 personeliyle, yürütülecek fidan kampanyalarına her zaman destek olacaklarına hazır olduklarının mesajını da kamuoyuyla paylaştı.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde başlayarak, olumsuz hava şartları sebebiyle birçok çevre ilçeye sıçrayıp büyüyen ve uzun bir zaman etkisini kaybetmeyen orman yangınları sonrasında, özellikle sosyal medya platformları üzerinden yurttaşların yaptığı paylaşımlar ve destek Betasus çığlıklarına İZELTAŞ yardım eli uzattı. Toplumun bütün kesimlerinden doğaseverlerin başlattığı fidan kampanyası kapsamında İZELTAŞ, 10 bin adet fidanı Ege Orman Vakfı'na bağışlayacağını açıkladı.

Gidenler geri getirilecek

İzmir'in ormanlarını, yeşil alanlarını küle döndüren bu olay karşısında duydukları üzüntüyü ve kendilerinde oluşan endişeyi belirten Başkan Yorgancılar, yaşanan bu yangınların sadece bölgedeki yeşil alanı değil, doğanın tüm ekosistemini ve bölgedeki canlıları da yok ettiğini vurguladı. Yorgancılar, artık üzülmenin ve endişelenmenin geride bırakılmasını ve bir an önce geleceğinin tehlike altında olduğunun altını çizdiği doğamız için harekete geçilmesi gerektiğini bildirdi. Gün geçtikte yaşanan kayıpların arttığını fark ettiklerini ileten Yorgancılar, 850 kişilik İZELTAŞ ailesiyle İzmir'in dağlarında çiçeklerin yeniden açacağının mesajını verdi.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202