3 Belediyeye Kayyum Ataması Yapıldı

Terör soruşturmaları çerçevesinde tutuklanmış olan HDP'li Hakkari Belediye Başkanı Cihan Karaman'ın makamına Vali İdris Akbıyık, HDP'li Nusaybin Belediye Başkanı Semire Nergiz'in makamına Nusaybin Kaymakamı Mehmet Balıkçılar göreve alındı.

GÜNDEM 18.10.2019, 12:10
3 Belediyeye Kayyum Ataması Yapıldı

HDP'li Yüksekova Belediye Başkanı Remziye Yaşar'ın makamına da Kaymakam Doğramacı getirildi.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen terör soruşturması çerçevesinde gözaltına alınmış olan ve emniyette devam eden işlemlerinin bitmesinden sonra gönderildiği adli makamlar tarafından tutuklanan Nusaybin Belediye Başkanı HDP’li Semire Nergiz, İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alındı. Mardin Valiliği’nce Nergiz’in makamına Nusaybin’de Kaymakam olan Mehmet Balıkçılar getirildi.

Sürdürülen terör soruşturmaları çerçevesinde polis ekipleri tarafından belediye binasında aramaların yapıldığını belirtildi.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından PKK terör örgütüne karşı sürdürülen soruşturmalar çerçevesinde mahkeme  ‘devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma’ suçları ile tutukladığı Belediye Başkanı HDP’li Remziye Yaşar’ın makamına Kaymakam Doğramacı’yi getirdi. Belediye kralbet binasına gelen ve burada konu hakkında konuşan Doğramacı, İçişleri Bakanlığı tarafından ‘Belediye başkanvekili’ olarak görevlendirildiklerini ifade etti ve hayırlı olması dileklerini iletti.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202