220 Kiloluk Adam Tedavi Altına Alındı

İzmir’de 220 kilogram ağırlığındaki Metin Oktay Kışova, İl Sağlık Müdürlüğünün desteği ile hastanede tedavi altına alındı.

220 Kiloluk Adam Tedavi Altına Alındı

Fazla kiloları sebebiyle 3 yıldır yaşadığı evden çıkamayan Metin Oktay Kışova, İl Sağlık Müdürlüğünün desteği ile hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

İzmir Bornova’da 85 yaşındaki annesi Hanife Kışova ile yaşayan 59 yaşındaki Kışova, 2009 yılından sonra hızla kilo almaya başladı. Zaman içerisinde doktorlar tarafından tansiyon, şeker ve KOAH teşhisi konulan Kışova, kilolarının iyice artması ve en son 220 kiloya ulaşmasının ardından evden çıkamaz hale geldi. Tüm ihiyaçlarını annesinin karşıladığı Kışova yardım talebinde bulununca, İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti.

112 Acil Servisi ve Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından evinde yapılan kontrolün ardından, Kışova’nın hastaneye götürülmesi kararlaştırıldı. Obez ambulansına bindirilen Kışova, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulunan Obezite Servisi'nde tedavi altına alındı.

Fazla kiloları nedeniyle zor günler yaşadığını anlatan ve sağlık ekiplerinin yardıma gelmesiyle çok sevindiğini belirten Kışova, "Allah herkesten razı olsun. Allah'ın izniyle şifa bulurum ve herkes gibi ben de sağlığıma kavuşurum. Tedavi olup yaşamak istiyorum. Annemle yürüyerek sokağa çıkmak istiyorum çünkü insanın sağlıklı olması çok güzel" diye konuştu. Kışova ayrıca, desteklerinde dolayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop'a teşekkür etti.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202