2 Senede 2 Bin Organ Bağışı

Ege Üniversitesi’nde organ bağışı ile alakalı farkındalık meydana getirmek  ve teşvik etmek için Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğü Araştırmacılarınca stant açıldı.

GÜNDEM 09.10.2019, 11:28 09.10.2019, 11:34
2 Senede 2 Bin Organ Bağışı

Hemen hemen 2 senedir Ege Üniversitesi'nde Organ Bağışı standında faaliyette olan araştırmacılar bugüne dek 2 binden fazla bağış gönüllüsü buldu.

Konu ile alakalı konuşan araştırmacılardan Şaziye Sultanbet Uludağ, organ bağışının, kişinin akıl dengesi yerinde  ve sağlıklı iken ölümünün ardından organlarının bir başka vücuda verilmesi şeklinde açıkladı. Uludağ, organların toprağın altında işlevini yitirmesi yerine organ nakli beklemekte olan insanlara umut olmak için konu ile alakalı yeterli bilinç ile hareket edilmesi gerektiğini, her sene organ nakli beklemekte olan hasta sayısının arttığını sadece İzmir'de 3210 kişinin organ nakli beklediğini ve bu sayının Türkiye’de 28.128'i bulduğunu. En çok böbrek beklendiğini onun ardından ise ve karaciğer geldiğini dile getirdi.

Yeterli Bilgiye Sahip Değiliz

Kornea nakli ile alakalı da konuşan Uludağ, Ege Üniversitesinin nu konuda öncü olduğunu, ama toplumun organ bağışı ile alakalı yeterli bilgi ve birikime sahip olmadığını ifade etti.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202