15 Yaşındaki Minibüs Sürücüsü Faciaya Sebep Oldu

15 yaşındaki bir çocuk minibüs direksiyonuna geçti ve hareket halinde iken bisiklet kullanan yaşlı bir adama çarparak metrelerce sürükledi. Minibüs ancak park halindeki araçlara çarparak durabildi.

GÜNDEM 13.10.2019, 21:19
15 Yaşındaki Minibüs Sürücüsü Faciaya Sebep Oldu

İstanbul’un Pendik ilçesinde gerçekleşen korkunç olayda 15 yaşındaki bir çocuk minibüsün şoför koltuğuna geçti ve aracı kullanmaya başladı. Seyir halinde iken kontrolü kaybeden çocuk yol üzerinde bisikleti ile ilerlemekte olan yaşlı bir adamı çiğneyerek altına aldı ve sürüklemeye başladı. Minibüsün altında kalarak metrelerce sürüklenen Zafer Öztürk adlı vatandaş ardından yol kenarına savruldu. Kontrolü sağlayamayan minibüs ise ancak park halinde duran araçlara çarparak durabildi.

Olay yerine gelen Trbet polis ve sağlık ekipleri olay yerinde kazazede Zafer Öztürk’e müdahale ettikten sonra Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Hastaneye kaldırılan yaşlı adam tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Kazaya sebep olan 15 yaşındaki minibüs şoförü ise yakalanarak Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından göz altına alındı.

Olay yerinde bulunan vatandaşlar ise konu ile ilgili şunları söyledi: ‘’Olayın gerçekleşmesindeki en önemli etken aşırı ve kontrolsüz hız. Şoför hem ehliyetsiz hem de reşit değildi. Minibüsün içinde bulunan iki kişi de çocuktu ve çok hızlı geliyorlardı. Yolda da kasis olmaması sebebi ile yavaşlayamadılar ve kontrolü kaybettiler. Bisikletle ilerleyen yaşlı adama çarpıp sürüklediler ve sonra park halindeki araçlara çarparak durabildiler. Olayı gören herkes çok korktu. Bu yol çok tehlikeli bir an önce buraya kasis yapılması gerekiyor.’’

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202