11 Yaşındaki Arda'dan Duygulandıran Hareket

İzmir’de yaşayan 11 yaşındaki çocuğun arabanın altında gördüğü Türk bayrağını öpüp yerden kaldırması görenleri duygulandırdı.

11 Yaşındaki Arda'dan Duygulandıran Hareket

İzmir’in Buca ilçesinde, sabah saatlerinde okula gitmekte olan 11 yaşındaki Arda Ayvaz, arabanın altında gördüğü bayrağı alarak öptükten sonra, demir korkuluklara astı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri izleyenler, küçük çocuğun bayrak hassasiyeti karşısında duygulandı. Bayrağı yerden alan Arda, “Şehitlerimiz aklıma geldi ve bayrağımızı hemen yerden kaldırarak yakınımdaki korkuluklara astım" dedi.

Buca’da yaşayan 7’inci sınıf öğrencisi Arda Ayvaz, 07.15 sıralarında Makbule Süleyman Alkan Ortaokulu’na gitmek üzere evden çıktı. Vali Rahmi Bey Mahallesinde ilerlemekte olan Ayvaz, duran vaziyetteki bir aracın altında Türk bayrağı olduğunu gördü. Yerdeki Türk bayrağını alan 11 yaşındaki çocuk bayrağı öperek demir korkuluklara astı.

Arda Ayvaz o anları anlatırken, “Sabah okula giderken bir arabanın altında bayrağımızı gördüm. Şehitlerimiz aklıma geldi ve bayrağımızı hemen yerden kaldırarak yakınımdaki korkuluklara astım. Benim çağımdaki arkadaşlarımın, ağabeylerimin ve kardeşlerimin de bayrağımıza önem göstermesini istiyorum. İdeallerimin arasında polis olmak var. Büyüyünce vatanıma, milletime hayırlı bir vatandaş olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Arda’nın annesi Emine Ayvaz, oğlunun bu hareketini görünce gurur duyduğunu söyleyerek, “İki erkek evlat annesiyim ve iki evladımı da vatana, millete hayırlı birer evlat olmaları için yetiştirdim. Çocuğumun bayrağımızı yerden kaldırması beni onurlandırdı. Onunla gurur duyuyorum. Her zaman böyle vatana, millete hayırlı birer evlat olmalarını isterim. Milletçe vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkmalıyız" dedi.  

Yorumlar (0)
12°
parçalı bulutlu
banner202