10 Ekim Katliamı'nda Yaşamını Yitirenler İzmir’de Anıldı

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenleri için basın açıklaması düzenlendi. 10 Ekim Katliamı'nın emek, barış ve demokrasi uğruna ödenen ağır bedellerden sadece biri olduğu belirtildi.

GÜNDEM 10.10.2020, 15:29 Ecem Atabay
10 Ekim Katliamı'nda Yaşamını Yitirenler İzmir’de Anıldı

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin ‘Emek, Barış ve Demokrasi’ mitingine 10 Ekim 2015 tarihinde IŞİD tarafından gerçekleştirilen, 103 kişinin yaşamını yitirdiği, 500’ün üzerinde insanın yaralandığı katliamın 5’inci yıl dönümü İzmir’de anıldı.

Birgün Ege'nin haberine göre; İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen basın açıklaması Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlendi. Anmaya KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ve EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan da katıldı.

BARIŞI İSTEYENLER KAZANACAK

KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, anmada yaptığı konuşmada, “Ne milli güvenlik ne de pandemi bizim hak arayışımıza engel olamayacak. Bugün pandemiyi OHAL gibi fırsata çevirerek işçilerin haklarını gasp etmeye çalışıyorlar. Emekçileri, ücretsiz izinlere çıkartıp işçileri sefalete terk ediyorlar. Her türlü hak arayışını engellerken, 350 bin kişiyle Ayasofya açılışı yapıyorlar. Sel felaketinin yaşandığı yerde insanları toplayıp miting yapıyorlar. Bu yönetim anlayışı haklarımızı gasp ediyor. Bizler her gün ölüyoruz. Barış istediğimiz için katlediliyoruz. Bu ülkede barışı isteyenler kazanacak” dedi.

BARIŞ VE DEMOKRASİYLE TAÇLANDIRILACAĞIZ

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, barış diyenlere düşmanca saldırıldığını belirterek, “Türkiye’nin dört bir yanından gelen on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingimize savaştan, gerilimden, kaostan, kutuplaşmadan beslenen karanlık odaklar katliamla cevap verdiler. 103 insanımızı yitirdiğimiz, yüzlerce insanımızın fiziksel, yüz binlerce insanımızın ruhsal olarak yaralandığı 10 Ekim katliamı, emek, barış ve demokrasi uğruna ödenen ağır bedellerden sadece biridir” dedi.

Başta 10 Ekim katliamı olmak üzere 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçimleri arasında bunca katliamın neden yaşandığının cevabı verilmeden 10 Ekim katliamının arka planının aydınlanmayacağını vurgulayan Sarı, “Katliam sonrası anket yapıp oylarının ne kadar arttığını araştıranların, ‘Kokteyl örgüt’ diyerek davayı sulandıranların, yol kontrollerini kaldırarak katillere adeta koridor açanların, saldırı olacağı istihbaratını tertip komitesinden gizleyenlerin, patlamaların ardından birçok kişinin yaşamını yitirmesine neden olan gaz sıkma emri verenlerin, ambulansların geç gelmesinin sorumlusu olanların, güvenlik tedbiri almayanların katliamdaki rolü ortaya çıkarılmadıkça, asıl failler yargılanmadıkça 10 Ekim dosyası kapanmayacaktır” diye konuştu.

Son olarak Sarı, şu ifadelere yer verdi: “10 Ekim katliamında rolü olan, görevini ihmal eden, katliama yol veren ve emir veren tüm sorumlular yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar öfkemizi diri tutacağız. Katliamın unutturulmak istenmesine izin vermeyeceğiz. Katledilen arkadaşlarımızın hesabını mutlaka soracağız. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, 10 Ekim Ankara katliamının beşinci yıldönümünde sözümüzü bir kez daha yineliyoruz: Bu toprakları katliamlarla, faili meçhul cinayetlerle anılmaktan çıkararak barış ve demokrasiyle taçlandıracak, emeğin ve bir arada yaşama iradesinin egemen olduğu Türkiye’yi yitirdiğimiz canlarımıza, yoldaşlarımıza, 103 karanfilimize armağan edeceğiz.”

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202