Volkswagen 'Türkiye'de Karar Kıldı

Almanların otomobil devi olarak bilinen markası Volkswagen Aktiengesellschaft, resmi olarak Türkiye’de fabrika açacağını bildirdi.

EKONOMİ 02.10.2019, 15:38 02.10.2019, 16:33
Volkswagen 'Türkiye'de Karar Kıldı

Uzun bir süredir yatırım 1xbet hazırlıkları kapsamında devam eden görüşmelerin ardından otomobil devi Volkswagen, 943.5 milyon TL’lik bir sermaye ile ‘Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ adıyla Manisa’da bir fabrika kuracağını resmi olarak açıkladı.

Alman firmasının bünyesinde Audi, Bugatti, Bentley, Ducati, Lamborghini, Seat, Scania, Skoda, Man ve Volkswagen markaları bulunuyor. Şirketin Manisa’da kuracağı yeni tesisinde bu markalardan Seat ile Skoda için de üretim yapacağı bekleniyor. Volkswagen’in fabrikasında yıllık araç üretim kapasitesi olarak 300 bin adet hedefi olduğu da bildirildi.

Bulgar Basınında Yankı Buldu

Bulgaristan, Suudi Arabistan ve Türkiye arasında süregelen rekabetin galibi, bu resmi açıklama ile beraber Türkiye oldu. Bulgar yetkililerinin, günün erken saatlerinden itibaren “Bizim için imzalar atılana kadar hala umut var olacak” şeklinde yaptığı açıklamalar, hüsranla sonuçlandı.

Öte yandan, resmi açıklamayı duyan Bulgar basını, sessizliğini daha fazla koruyamadı. Bulgar basını, Türkiye’de kurulacak Volkswagen fabrikası haberini “Volkswagen adına verdiğimiz mücadeleyi kaybettik” başlıkları ile duyurdu. “Yarışın kazananı Türkiye oldu” haberi, ülke genelinde gündeme otururken pek çok yayın organı da “Volkswagen kararını verdi” başlıklı haberleri ile üzüntülerini paylaştı.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202