Volkswagen Manisa'dan Vazgeçebilir

Volkswagen’in Manisa’da kuracağı fabrika için sözleşmeye imza atmaktan bir süreliğine vazgeçtiği öne sürüldü.

Volkswagen Manisa'dan Vazgeçebilir

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt'de yer alan habere göre, Galabet Alman devi Volkswagen, Manisa’da fabrika kurma kararını ertelediğini belirtti. İddialara göre şirket, Barış Pınarı Harekatı’na karşı dünya kamuoyunun tepkilerinden kaynaklı olarak şirketin imaj kaybı yaşamasından çekiniyor. Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde yürüttüğü askeri harekatın belirsizliğe yol açtığı yorumlarının yapıldığı iddia edilirken, şirkette “Bu koşullar altında Türkiye için oylama yapamayız” dediği de iddialar arasında.

Barış Pınarı Harekatı sebebiyle Türkiye’ye yapılması planlanan kolektif yaptırım hareketliliği büyümeye başlıyor. Alman ekonomi gazetesinde yer alan habere göre, Manisa’da fabrika kurmaya hazırlanan Alman devi Volkswagen’in bu karardan bir süreliğine vazgeçtiği bildirildi. Şirketin bu kararının altında ise Barış Pınarı Harekatı sebebiyle imaj kaybı korkusu yattığı iddia edildi.

Almanya'nın önde gelen ekonomi gazetelerinden Handelsblatt,  otomotiv devi Volkswagen'ın (VW) yeni fabrikasını Türkiye'de kurma kararını Suriye'de yürütülen askeri operasyon nedeniyle ertelediğini duyurdu. Şirketin yönetim kurulu ve teftiş kurulundaki bazı kaynaklara dayandırılan haberde, daha düşük maliyet, daha fazla ciro imkanı gibi nedenlerden dolayı iki kurulda da Türkiye seçeneğinin öne çıktığı, ancak Suriye'nin kuzeydoğusunda başlatılan askeri harekatın durumu tamamen değiştirdiği ve "Bu koşullar altında Türkiye için oylama yapılamayacağı” görüşünün ağır bastığı kaydedildi.

Açılacak yeni fabrika için bir milyar euroyu geçen bir yatırım planlayan şirketin, koşulların kestirilememesinden ve imaj kaybından korktuğu belirtildi. Şirket sözcüsü, Handelsblatt'a yaptığı açıklamada, yeni fabrikanın yeri ile ilgili kararın nihai aşamada olduğunu belirterek "durumu endişeyle izlediklerini” kaydetti.

Öte yandan, Passat ve Superb modellerinin üretimi için Türkiye’de karar kılındığını ve şirketin ekonomik açıdan bu karardan dönmeyi düşünmedikleri ifade edildi.

Yorumlar (0)
14°
açık
banner202