Vestel'den İzmir'de Çalıştay Hazırlığı

Vestel, bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek İyi Tasarım/Good Design İzmir kapsamında çalıştay düzenliyor.

EKONOMİ 15.10.2019, 14:00 16.10.2019, 07:13 Melis Çivici / [email protected]
Vestel'den İzmir'de Çalıştay Hazırlığı

Vestel, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Akdeniz Akademisi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen İyi Tasarım/Good Design İzmir kapsamında bir çalıştay gerçekleştirmeye hazırlanıyor. “What Happens NEXT” adlıyla gerçekleştirilecek çalıştayın 17-18 Ekim tarihleri arasında yapılması planlanıyor.

İyi Tasarım/Good Design İzmir’in bu yılki teması “Döngü” olacak. Tasarımla ilgili grupları bir araya getirecek organizasyonda hem tasarım mesleği adına yapılan üretim hem de tasarıma ilişkin düşünsel zeminde yapılan çalışmalar paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Vestel Beyaz Eşya Endüstriyel Tasarım Müdürlüğü bir çalıştay düzenleyecek. 17 ve Sahabet 18 Ekim tarihlerinde düzenlenecek çalıştayda, Vestel’in ürünleri paketlemek için kullandığı ambalajların ikinci kez kullanıma açmak üzere tasarlanması konu edilecek. Çalıştayda sıfır atık, döngüsel ekonomi ve tasarım süreçleri hakkında sunumlar yapılacak. Çalıştayda ayrıca katılımcıların ortaya çıkartacakları fikir ve tasarımları sergilemelerine de olanak tanınacak.

Şirket yaptığı açıklamada, paketleme kalitesini arttırmak ve sıfır atık hedefine ulaşmak için sürekli Ar-Ge çalışmaları yaptığını ifade etti. Vestel’in yaptığı çalışmalar sonununda Vestel Beyaz Eşya'nın atık yönetim sistemi Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) tarafından düzenlenen Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri'nde Ambalaj Tasarımında Kaynak Azaltılarak Önleme Uygulamaları kategorisinde 'Strafor Gramaj ve Yoğunluğun Azaltılması Projesi' ile ödül almaya hak kazandığı bildirildi.

Yorumlar (0)
20°
parçalı bulutlu
banner202