Uşak Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı 5. Kez Kapılarını Açtı

GL Platform Fuarcılık tarafından bu sene beşincisi tanzim edilen Uşak Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Kemalöz Mahallesi'ndeki Kapalı Pazar Yeri'nde kuruldu.

EKONOMİ 06.09.2019, 10:04 06.09.2019, 10:15
Uşak Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı 5. Kez Kapılarını Açtı

Uşak Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın beşincisi kapılarını açtı. Fuarın ilk gününde üreticinin yoğun ilgisiyle karşılaşan katılımcı firmalar, birçok tarım aletinin satışını gerçekleştirdi. Konu hakkında bir açıklama yapan Uşak Tarım ve Orman İl Müdürü Ertan Keleş, kırsal kalkınmanın desteklenmesi gayesiyle söz konusu fuarın ay sonuna kadar devam edeceğini ve üreticinin de fuardan yapacağı alışverişlerde yüzde 50 oranında hibe desteği sağlayacaklarını belirtti. Öte yandan Uşak Vali Yardımcısı Muammet Balcı da, fuar dâhilinde Uşaklı üreticilerin çok düşük maliyetler ile satın alım yapabileceğini söyledi.

GL Platform Fuarcılık tarafından bu sene beşincisi tanzim edilen Uşak Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Kemalöz Mahallesi'ndeki Kapalı Pazar Yeri'nde kuruldu. Fuarın ilk günü için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün düzenlediği Kadın Çiftçi Yarışması ise renkli görüntülere sahip oldu. Sekabet Yarışmanın galibi olan Karahanlı ilçesinden Adile Uğur, ödülünü Vali Yardımcısı Balcı'dan aldı.

KIRSAL GELİŞMEYE TAM DESTEK

Balcı, fuar açılışında yaptığı konuşmada kırsal kalkınmanın devlet tarafından desteklendiğini ve geçtiğimiz sene içerisinde Uşak'taki çiftçilere 66 milyon liralık yardım yapıldığını, 2019 senesinin ilk yarısında ise desteğin 50 milyon liraya kadar çıktığını ifade etti. Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Yalçın ise yaptığı konuşmada, fuarın çok önemli bir merkezde kurulduğunu ve bu anlamda fuar işlevinin vatandaşlara teknolojik gelişmeleri tanıtmak gayesini de taşıdığını dile getirdi.

Açılış sırasında konuşan Uşak Tarım ve Orman İl Müdürü Ertan Keleş, Uşak'ın ülke ekonomisine son derece önemli katkılar sağladığını belirtti. Keleş, fuarda satılan teknolojilere yüzde elli hibe fırsatıyla sahip olunabileceğini açıklayarak, kırsal kalkınma yardımlarının eylül ayı sonuna kadar devam edeceğini ifade etti

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202