ŞOK Marketler, 2020’nin ilk dokuz ayında 15,4 milyar TL net satış geliri elde etti

Türkiye’nin ciro bakımından en hızlı büyüyen gıda perakende zincirlerinden ŞOK Marketler (SOKM), yılın ilk dokuz ayında net satış gelirlerini, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30,2 artırarak 15,4 milyar TL’ye yükseltti. ŞOK Marketler, bu dönemde pandemiye rağmen toplam 667 yeni mağaza açarak yaklaşık 5 bin kişiye yeni iş olanağı sağladı.

EKONOMİ 04.11.2020, 16:27 ecem ata
ŞOK Marketler, 2020’nin ilk dokuz ayında 15,4 milyar TL net satış geliri elde etti

Türkiye’nin en hızlı büyüyen gıda perakende zincirlerinden ŞOK Marketler Tic. A.Ş., 2020 yılının ilk dokuz aylık finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Buna göre ŞOK Marketler, yılın ilk dokuz ayında net satış gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30,2 oranında artırarak 15,4 milyar TL’ye çıkardı. ŞOK Marketler, bu dönemde pandemiye rağmen mağaza açmaya, istihdam sağlamaya ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam etti. Yılın ilk dokuz ayında toplam 667 yeni mağaza açan ŞOK Marketler yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağladı. ŞOK Marketler’in toplam mağaza sayısı 7 bin 882, çalışan sayısıysa 34 bin 634’e ulaştı.

Demirel: “Pandemiye rağmen yatırımlarımıza ve istihdam sağlamaya devam ediyoruz”

ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel ilk dokuz aya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Türkiye’nin 81 ilinde tüm müşterilerimize ucuz ve kaliteli ürün sunarken, bu hedef doğrultusunda pandemiye rağmen yatırımlarımıza ve istihdam sağlamaya devam ediyoruz. Çalışanlarımız ve iş ortaklarımızla müşterilerimizin güvenilir gıdaya ulaşması için var gücümüzle çalışıyoruz. Müşterilerimizin hızla değişen beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda, alışveriş deneyimini yenilikçi ve dijital çözümlerle geliştiriyoruz. Bu alanda Cepte Şok e-ticaret işimize yatırım yapmaya da devam edeceğiz.”

ŞOK Marketler Tic. A.Ş. Hakkında:

1995 yılında kurulan ŞOK Marketler Ticaret A.Ş., 2011’in Ağustos ayında Yıldız Holding bünyesine geçmiştir. 2011 yılında 1.200 mağaza ile faaliyet gösteren şirket Eylül 2020 itibarıyla Türkiye’nin 81 ilinde 7.882 mağazası, 34 binin üzerinde çalışanı, özgün iş modeli, modern perakendeciliğin gereklerine uygun dijital altyapısı, güçlü ve dinamik insan kaynağı ile müşterilerine hizmet vermektedir. 2016 itibarıyla mağaza konseptini tamamen yenileyen ŞOK Marketler, tüketicilerin temel ihtiyaçlarının tamamına yakınını, bilinen markalı ürünlerle ve uygun fiyatlarla, evlerinin yakınındaki mağazalarında müşterilerine sunmaktadır. Ayrıca, farklı nedenlerle ekonominin dışına çıkmak durumunda kalan Mis, Piyale, Mintax, Amigo, Evin gibi köklü ve bilinirliği yüksek, kaliteli ve uygun fiyatlı, tarihi geçmişi olan özgün markalarını ekonomiye kazandırarak Türkiye’nin bu değerli markalarını müşterilerine piyasanın tanınmış markalı ürünleriyle bir arada sunmaktadır. ŞOK Marketler, mağazalarına giren her bir müşterinin rahat, kaliteli ve hesaplı alışveriş deneyiminden memnun olarak ayrılmasını sağlamak vizyonuyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Mayıs 2018’de halka arz edilen Şirket’in hisseleri SOKM koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmektedir.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202