Piyasalarda kırmızı alarm! Dolar/TL 7 TL'ye dayandı!

Koronavirüs salgınıyla birlikte yükselişe geçen döviz kuru kritik eşiğe ulaştı. Dolar/TL 6,99 TL'den, Euro ise 7,58 TL'den işlem görüyor. Gram altın ise 377,70 TL'de...

EKONOMİ 22.04.2020, 11:44
Piyasalarda kırmızı alarm! Dolar/TL 7 TL'ye dayandı!

Küresel piyasalar, dün sert düşen petrol fiyatlarının oluşturduğu baskının etkilerinden kurtulmaya çalışıyor.

Yukarı yönlü hareketine devam eden dolar/TL, yeniden 6,99 seviyesini test ederek güne başladı. Euro/TL ise 7,58'de yer alıyor.

Geride bıraktığımız hafta boyunca, altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanarak tarihinin en yüksek seviylerini gören gram altın, rekor seviye olan 387,5 lirayı görmesinin ardından 378,83 TL'den işlem görüyor. Çeyrek altın 621 TL'den, Cumhuriyet altını 2 bin 530 TL'den ONS altın ise 1.685 dolardan işlem görüyor.

PETROL FİYATI İLK KEZ EKSİYE İNDİ

Petrol piyasalarında dün yaşanan çok sert fiyat hareketleri sonrası bu sabah brent petrol 25,40 dolar civarında seyrediyor. ABD tipi ham petrol ise mayıs vadede 1 doların üzerinde; haziran vadede ise varil fiyatı 22,60 dolar.

ABD'de virüs salgını yüzünden enerjiye talebin azalmasıyla fiyatı gittikçe düşen petrol tarihte ilk kez pazartesi günü negatif fiyattan işlem görmüştü. Dün NYMEX'de Batı Teksas petrolünü varil fiyatı -37,63 dolar/varil seviyesine kadar gerilemişti.

GÖZLER MB FAİZ KARARINDA

Bu gün açıklanacak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz kararı piyasaların radarında olacak. Genel beklenti, temkinli faiz indiriminin devam etmesi yönünde...

Uzmanlar, bugün yurt içinde MB faiz kararının; yurt dışında ise İngiltere'de yıllık enflasyon rakamlarının, ABD'de ham petrol stokları verileri ile Covid-19 salgınına ilişkin haber akışının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar/TL'de 6,90-6,98 bandının izleneceğini kaydetti.

"ONS ALTIN 1.700 DOLARI AŞABİLİR"

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, ilkbaharla birlikte güneşin yüzünü göstermeye başladığını, aynı durumun pozitif haberlerle piyasalarda da yaşandığını ifade etti.

İKO Başkanı Atayık, "Pandemi nedeniyle dünya ülkelerinden gelecek olumsuz haberler mevcut tabloyu ve ons fiyatlarını yeniden 1.700 dolar rakamlarının üstüne taşıyabilir" dedi.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202