Ödemiş'te kooperatifçilik şahlanıyor

Yerli yetiştiriciden alıcıya aracısız bir şekilde alışverişin değişmez adresi olan üreticilerin ve tüketicilerin oluşturduğu kooperatifler, Ödemiş Belediyesi’nin destekleriyle daha da büyüyor

EKONOMİ 30.08.2019, 17:40
Ödemiş'te kooperatifçilik şahlanıyor

İstanbul’da aşağı yukarı 10 senelik bir geçmişten günümüze 10’a varan şubeleriyle çalışmalar gerçekleştiren Dayanışma Kooperatifi’nin İzmir Şube Başkanı Halil Ertunç, Ödemiş Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirerek, kooperatifin ilçedeki faaliyetlerine yönelik bilgi paylaşımında bulundu. Kaymakçı Kooperatifi Başkanı Raşit Tatlı ve Gereli Kooperatifi Başkanı Mustafa Gerçek ile Kent Konseyi üyesi Selim Şahan’ın yer aldığı ziyarette Ödemiş Belediyesi adına neleri hayata geçirmek istediklerini dile getiren Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş; "Üreticiyle tüketicileri bir araya getiren, arada aracı olmaksızın faaliyetler gerçekleştiren kooperatiflerin projelerini uzunca bir zamandır yakından takip ediyoruz. Ödemiş'te ve civarımızda da başarılı faaliyetler yürüten başta Bademli Kooperatifi olması kaydıyla kooperatiflerimiz mevcut. Biz de belediyemiz olarak bu kooperatifleri bir araya getirme ve güvenilir alım-satım adreslerine destek vermek istiyoruz” diye konuştu.

Aracıları ortadan kaldıracağız

Cratosslot style="font-family:Arial,Helvetica,sans-serif;">Belediye Başkanı Eriş’in çağrısı sebebiyle ziyarette bulunan kooperatifin İzmir şube başkanı Ertunç; “Belediye başkanımızın bu çağrısına anında yanıt vermek istedik. Davet nezaketiniz için ilk olarak teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bilindiği üzere ülkemiz bütününde endüstriyel tarımsal üretimin yaygın hâle gelmesi, sağlıklı ürün imalatını ve tüketimini neredeyse imkansız duruma dönüştürmektedir. Üretimde verimi yükseltmek üzere kullanılan kimyasal maddeler ile mahsulün raftaki ömrünü uzatan yöntemlerin kullanılması güvenilir olmayan, son derece sağlıksız ürünlerin ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Serbest ekonomi piyasası içinde, yetiştiricinin firmalarca adeta sömürüldüğü, tüketicilerin de aldıklarını ürünün nerelerde, kimlerce ve ne şekilde imal edildiğini bilmediği çağımızda, Dayanışma Gıda Tüketim Kooperatifi olarak biz, üreticilerle tüketicilerin arasında bulunan aracıları silmeyi amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202