Menemen Plastik OSB'den müjde geldi

2020 yılı itibari ile bugüne kadar yaptığı modern altyapı sistemlerinin son halkası olan Arıtma Tesisini de faaliyete geçirerek altyapı yatırımlarını tamamlayan MPİOSB, yeni bir teknolojik yatırıma başladı.

EKONOMİ 04.03.2020, 12:00
Menemen Plastik OSB'den müjde geldi

Türkiye’nin tek plastik ihtisas organize sanayi bölgesi olan Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (MPİOSB), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile birlikte yeni ve modern altyapı çalışmalarında son teknolojiyi uygulamaya aldı.

Böylece, sektörün öncü firmalarının yer aldığı ve bir çoğunun üretime başladığı, hali hazırda 2000 kişiye yakın istihdamın sağlandığı, konumu ve lojistik merkezlere yakınlığı itibari ile İzmir’in gözde OSB’lerinden olan MPİOSB, hazırladığı proje ile İzmir Kalkınma Ajansı’nın dijital dönüşüm desteğini alarak elektrik, su ve doğalgaz şebekesine otomasyon sistemini hızla kuracak.

Konu ile ilgili bilgilendirme yapan EBSO Meclis Başkanı, OSBÜK Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurul Yönetim Kurulu Üyesi, Esen Plastik ve MPİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, “MPİOSB, katılımcısına bugüne kadar sunduğu hizmetleri bu proje ile taçlandıracak. Projenin tamamlanması ile Bölgemiz tüketim verilerini anlık olarak katılımcısı ile paylaşacak, böylelikle sağlanan veri akışı ile katılımcılarımız üretim/maliyet analizlerini daha doğru yaparak sektörde rekabet güçlerini artıracak ve yatırım ve planlama hususunda avantaj sağlayacak” dedi. Esen, bu çalışmalar kapsamında katılımcıların mevcut faturalar ve evrak takibinin de mümkün olacağını belirterek,  parsellerin tamamına yakınının satıldığını sadece 3 parselin satışa açık olduğunu hatırlattı.


MENEMEN PLASTİK OSB’DEN MÜJDE GELDİ

Altyapı yatırımlarının son halkası olan Arıtma Tesisi inşaatının tamamlanmasıyla 2005 yılından beri alınan altyapı aidatının 2020 yılından itibaren alınmayacağı duyurulan katılımcılara müjde verildi.

Altyapı çalışmalarının tamamlanması nedeniyle bundan böyle altyapı aidatı almayacaklarını söyleyen MPİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, inşaatını bitirerek tapusunu almaya hak kazanan tüm katılımcılara arsa bedeli faturalarını keserek tapularını teslim edecekleri de müjdeledi.

Arıtma Tesisi Faaliyete Başladı

Türkiye ve Ege Bölgesi sanayisinin kalkınmasında önemli bir rol üstlenen en küçüğü 2.500 metrekare en büyüğü 80 bin metrekare olmak üzere toplam 41 sanayi parselinden oluşan MPİOSB’de ekonomik zorluklara rağmen yatırımlar ve üretim hız kesmeden devam ediyor. MPİOSB, şehir merkezine, hava, deniz taşımacılığına ve raylı sistemlere, sağlık ve eğitim tesisleri ile işgücü yerleşim birimlerine çok yakın konumu ve ulaşım kolaylığı ile sanayicilere rahat bir çalışma ortamı sağlıyor.

Yüksek Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi Devreye girdi

MPİOSB de son teknolojilerin kullanıldığı Atıksu Arıtma Tesisinin diğer OSB’ler için referans olacağını belirten Esen, “Çevreye karşı duyarlı olmak ve temiz üretime odaklanmak bizim için büyük öneme sahip. Bölgemiz de bulunan tüm sanayi tesislerinin atıksularının arıtılması amacıyla Moving Bed Biofilm Reactor (MBBR) sistemi kullanılarak kurulan tesisimiz devreye alınmıştır. Tesisimizin kurulumunda ileri teknolojilerin bir kombinasyonu kullanılarak hem çok iyi çıkış suyu kalitesi hedeflenmiş hem de arıtma tesisi için ihtiyaç duyulan alan en aza indirilmiştir. Üstelik sistemin modüler yapısı ile ileride kapasite artışlarına da büyük kolaylık sağlanmış, çevre bilinci ve teknoloji biraraya getirilerek Bölgemiz hizmetine açılmıştır” dedi.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202