Memurların heyecanla beklediği zam oranları açıklandı

Memur ve memur emeklilerinin beklediği, ilk açıklandığında tartışmalara neden olan zam oranları sonunda kesin bir şekilde açıklandı.

EKONOMİ 29.08.2019, 09:33 29.08.2019, 09:41
Memurların heyecanla beklediği zam oranları açıklandı

Yapılan toplu sözleşmelerle birlikte memurların maaşları için gerçekleştirilecek zam oranları da açıklandı. 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyonu geçen memur emeklisinin 2020 yılı ile 2021 yılı içerisinde zam dönemlerinde alacakları zam miktarları açıklandı. Geçtiğimiz günlerde kurul yeniden toplanmış ve hükümet ile bir araya gelmişti. Ancak hükümetin sunduğu zam teklifi çok az gelmiş pek çok memur ve memur emeklisinin tepki göstermesine neden olmuştu. Ardından pazarlıkların yeniden başlamasına ve bu sebeple yeni rakamların belirlenmesine karar verildi. 

Yeni zamlar açıklandı

Sayıştay Başkanı Ahmet Baş tarafından yapılan açıklamalar sonrasında memur ve Aresbet memur emeklisi için 2020 yılının ilk yarısında yüzde dört ikinci yarısında da yüzde 4 oranında zam verilmesine karar verildi. Ancak 2021 yılında zam miktarları biraz daha düşüyor. İlk altı ayında yüzde 3 verilecek zam miktarının ikinci altı aylık dönemde de yüzde 3 olarak belirlenmesine karar verildi. 

Memur Sen tarafından beklentilerin çok daha yüksek olduğu ve açıklanan yeni rakamların beklentileri karşılamadığı öğrenildi. Memur Sen tarafından taban aylığa 200 lira seyyanen zammın yanı sıra 2020 yılı için zam miktarı yüzde 8+7 olarak belirlenmişti. İkinci yılda ise zam miktarının yüzde 6+6 olması beklenmişti. Açıklanan rakamlar pek çok memur ve memur emeklisini mutlu etmezken Memur Sen tarafından yeni zamlar hakkında yeni bir açıklama yapılmadı. 

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202