Marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Korona virüsü önlemleri sebebiyle marketlerin çalışma saatlerinde değişiklikler meydana geldi. Sabah saatlerinden itibaren alışveriş yapacak olan vatandaşlar marketler kaçta açılıyor sorusunu soruyor

EKONOMİ 26.03.2020, 13:34
Marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre; market çalışma saatleri değişti. Genelge 81 ilin valiliğine gönderilirken bakkallar, marketler ve süpermarketler de dahil olmak üzere alışveriş yapılan tüm marketler geçici süreliğine yeni saatlerde çalışacak. Corona virüsü tedbirleri kapsamında alınan bu karardan sonra; vatandaşlar internet üzerinden marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor sorusunun yanıtı aranmaya başlandı. Buna göre; A101, BİM, ŞOK, Migros, CarrefourSa çalışma saatleri ne oldu? İşte yayınlanan genelgeye göre; market çalışma saatleri!

MARKETLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞTİ!

81 İl Valiliğine gönderilen genelgeye göre; market çalışma saatleri değişti. İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulan karar doğrultusunda marketler saat kaçta açılacak, kaçta kapanacak?

MARKETLER KAÇTA AÇILIP KAÇTA KAPANACAK?

Market içinde belirlenen sayıda müşteri var ise içerden müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmayacak.

Genelgeye göre, il ve ilçelerdeki küçük, büyük tüm marketler en fazla 09:00-21:00 saatleri arasında hizmet verebilecek Market içindeki en fazla müşteri sayısı müşteriye doğrudan hizmet sunulan toplam alanın (depolar, idari bürolar vb. hariç) onda biri kadar olacak. Tüm marketler, hizmet alanı büyüklüğüne göre içeride bulunabilecek maksimum müşteri sayısını market girişlerine asarak ilan edecek. Market içinde belirlenen sayıda müşteri var ise içerden müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmayacak. Marketler aynı zamanda içeriye girmek için bekleyen müşterilerin en az bir metre mesafe ile beklemeleri gerektiğini sürekli hatırlatacak.

Yorumlar (0)
17°
açık
banner202