Lojistik sektörünün sorunları masaya yatırıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Lojistik Sektör Kurulu, Ak Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'yı bir toplantıda ağırladı.

EKONOMİ 31.07.2019, 10:19
Lojistik sektörünün sorunları masaya yatırıldı

MÜSİAD İzmir Şubesi Lojistik Sektörü temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda lojistik sektörünün sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Sektörün problemlerinin başında otopark ve yerleşke konusunun geldiğini söyleyen MÜSİAD İzmir Şubesi Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Şenol Günaydın, bu konunun çözümü için önemli bir lojistik köy projesi oluşturduklarını ve konuyla ilgili destek beklediklerini vurguladı.

TEK BİR MERKEZDEN ÇÖZEBİLECEK NİTELİKTE

Taşımacılık sektörüne yönelik mevcut park alanlarının legal olmadığının altını çizen Şenol Günaydın, Türkiye'nin ilk örnek lojistik köyü olma özelliğini taşıyan İzmir Kemalpaşa Lojistik Merkez projesinin sektörün tüm paydaşlarının sorunlarını tek bir merkezden çözebilecek nitelikte olduğunu dile getirdi.

Günaydın, Ak Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'ya katılımları için teşekkür ederek bundan sonraki süreçte projenin yaşama geçirilebilmesi için koordineli bir şekilde gerekli adımları beraberce atmak istediklerini de sözlerine ekledi.

SEKTÖRE İVME KAZANDIRACAK YAPI

Toplantıda İzmir Kemalpaşa Lojistik Merkez projesi hakkında bilgi veren Ege Global Lojistik Yatırımları A.Ş'nin Başkanı Fevzi Akay, yaptığı konuşmada ülkenin ve sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte, donanımlı, modern ve sektöre ivme kazandıracak bir yapının kurulması için çalıştıklarını belirtti.

İzmir Kemalpaşa Lojistik Merkez projesi için önde gelen lojistik firmaların güç birliğiyle Ege Global Lojistik Yatırımları A.Ş'yi kurdukları bilgisini veren Fevzi Akay, bu projede Ankara’daki gerekli tüm bakanlıklar ve müdürlüklerle koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. İzmir Valiliği ve İzmir Ticaret Odası'nın da değerli katkıları olduğunu Grbets söyleyen Fevzi Akay, “Kemalpaşa’da, Spil İhtisas Lojistik Kümelenme Merkezi adıyla hizmet vermesini planladığımız bu yerleşkede gümrük, sanayii kuruluşları, lojistik firmaları, depo alanları, döküm ve çelik sanayii gibi pek çok unsur bir arada çalışacak. Kamu ve özel sektörü bir araya getirerek farklı disiplinlerdeki iş kollarını koordine edeceğiz. Oluşturacağımız yapıda tüm sektör paydaşlarını kucaklayacak ve onların ihtiyaçlarına cevap verir nitelikte bir merkez uluşturmak istiyoruz. Bu proje ülke ve sektör açısından ekonomiye büyük katkıları olacak ve lojistik sektörünün önünü açacaktır. Destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kendisinin de Lojistik sektörünün içinden geldiğini ifade eden Ak Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı tüm dünyanın ekonomik bir kriz içinde olduğunu ve ülkemizin de bu casino durumdan etkilendiğini söyledi.

"TİCARETİN KALBİ"

Bu süreçte lojistik sektörünün en az zarar görmesi için çalıştığını ifade eden Çankırı, ulusal ve Uluslararası sıkıntıların çözümü için gerekli kurumlar arasında köprü görevi görmek istediğini söyledi. “Sektörün içinden gelen biri olarak bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyum. İzmir çok kıymetli bir şehir, ticaretin kalbi fakat hak ettiği noktada değil. Uluslararası sıkıntılar konusunda Dışişleri Bakanlığı ve mecliste vereceğimiz tekliflerle birlikte sorunları çözüme kavuşturmak için çalışacağız. Öte yandan kendi mevzuatımızın da uluslararası standartlara çıkartılması gerekiyor. Konuyla ilgili atılacak adımların takipçisi olacağım” diye konuştu.

Toplantı sonunda MÜSİAD İzmir Şubesi Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Şenol Günaydın, Ak Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’ya katılımlarından dolayı teşekkür ederek günü anısına hediye takdim etti.

Yorumlar (0)
20°
parçalı bulutlu
banner202