Kuru üzüm yeni yılda döviz kaynağı olacak

Üretiminde ve ihracatında dünyaya önderlik ettiğimiz geleneksel ürünlerimizden biri olan çekirdeksiz kuru üzüm, bakanlığının yaptığı fiyat güncellemesi sonrası ülke ekonomisine 80 milyon dolar fazladan döviz sokacak

EKONOMİ 23.08.2019, 17:23
Kuru üzüm yeni yılda döviz kaynağı olacak

Türkiye'nin geleneksel ihraç üretimlerinden biri olan çekirdeksiz kuru üzüm hakkında Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin yaptığı açıklamada belirtilen 10 liralık asgari fiyat, üreticiyi ve ihracatçının yüzünü güldürdü. Yapılan bir ufak dokunuş sonrası Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep, yeni sezonda Türkiye'nin çekirdeksiz kuru üzümden minimum 70-80 milyon dolar fazladan dövizi kasasına götüreceğini ifade etti.

Yakalanan bu uyum çok güzel

Kuru üzüm sektörünün TMO Genel Jetbahis Müdürü Ahmet Güldal ve Bakan Pakdemirli ile çok iyi bir uyum sağladığını belirten Celep, 29 Temmuz'da Ege İhracatçılar Birlikleri'nde tüccar, üretici, ihracatçı tüm kuru üzüm sektörünün katılımıyla düzenledikleri toplantıyı hatırlatarak, toplantı içerisinde çekirdeksiz kuru üzümün 10 lira barajının altına inmesi durumunda TMO'nun acil müdahale etmesi gerektiği taleplerini Bakan Pakdemirli'ye ve TMO Genel Müdürü'ne ilettiklerini ifade etti. An itibarıyla çekirdeksiz üzüm sezonunun açıldığını söyleyen Celep, Bakan Pakdemirli'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayını alarak kendilerinin talepleri hususunda gerekli çalışmayı yaptıklarına sözlerinde değindi. Asgari olarak belirlenen 10 liranın hem üretici, hem ihracatçıyı ve tüketiciyi mutlu edeceğini söyleyen Celep, sektöre vermiş oldukları desteklerinden dolayı Bakan Pakdemirli'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

Yorumlar (0)
24°
açık
banner202