Konfeksiyonda hedef, Almanya'ya 5 milyar dolar ihracat

Her 10 Almanya vatandaşından birini giydiren Türkiye hazır giyim ile konfeksiyon sektörü, 3 ile 5 Eylül günleri arasında gerçekleştirilecek Munich Fabric Start Sourcing Fuarı'na gidecek ve Almanya'daki piyasa değerini yükseltecek

EKONOMİ 31.08.2019, 18:07
Konfeksiyonda hedef, Almanya'ya 5 milyar dolar ihracat

Tekstil alanında dünyanın en geniş çaplı fuarı konumundaki Munich Fabric Start Fuarı ile aynı fuar alanında ilk defa organize edilecek olan Munich Fabric Start Sourcing Fuarı'na girmeye hazırlanan Türkiye konfeksiyon ve hazır giyim sektörü, 2018 senesinde 3,2 milyar dolar kapasitede ihracat gerçekleştirdiği Almanya'ya 2023 senesine kadar 5 milyar dolar ihracat kapasitesine ulaşmayı amaçlıyor.

Türkiye Milli Katılım Organizasyon Ege Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin organize ettiği Munich Fabric Start Sourcing Fuarı'na Türkiye'den toplamda 10 tekstil şirketi katılacak.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Nakitbahis Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, düzenlenen Munich Fabric Start Sourcing Fuarı'na katılmaya hazırlanan şirketlerin Sonbahar/Kış 2020 ve 2021 dönemi seçkilerini sergileyeceklerini, Almanya ve Avrupa'nın farklı ülkelerinden katılan tüketicilerle buluşma şansı elde edeceklerini ifade etti.

Almanya'nın ve ülkemizin konfeksiyon ihracatında öncü ülke konumunda yer aldığı bilgisini paylaşan Sertbaş, "Almanya'ya 2018 senesinde ülkenin tamamında 3.2 milyar dolarlık hazır giyim ve konfeksiyon üretimlerini ihracatını yaptık. Almanya'nın konfeksiyon ithalatından Türkiye olarak yüzde 10 pay elde ediyoruz. Almanya piyasasına yakın olmamız şansımızı değerlendirerek, kendi seçkilerimizi pazarlayarak 2023 senesinde 5 milyar dolar ihracat kapasitesine erişmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202