İzmir'den makinecilere umut ışığı

1952 senesinden günümüze kadar İzmir'de pres ve takım tezgahı üretimi yaparak, ülkenin öne çıkan bir makine imalatçısı değerini kazanan Dirinler Makine, (MAKSİAD) Denizli Makina Sanayici İşadamları Derneği yönetim kurulunu ağırladı

EKONOMİ 27.08.2019, 12:46
İzmir'den makinecilere umut ışığı

Ziyarette bulunan MAKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, dünya çapında makine sanayisi gelişmekte olan ülkelerin refah seviyelerinin arttığına vurgu yaparak ülkemiz için refah düzeyinin artması yolunun yerli imalattan geçtiğini ifade etti. Kalkınma ve gelişmenin milli ve yerli bir üretim bandının olmasıyla gerçekleşeceğini dile getiren Sarı, dernek bünyesinde yarattıkları işbirliği ve yardımlaşma ortamıyla makine sanayisi içerisinde ciddi adımlar attıklarını söyledi ve ülkemizde yerli imalat yapan makinecilerin her anlamda desteklenmeye ihtiyaç duyduklarına inandıklarını Tipobet bildirdi. Sarı, yerli üretime olan desteğin sürekliliğinin olmasının da altını çizerek, Türkiye'nin imalat için ihtiyaç duyduğu makineleri dışarıdan alınmaması ve yerli makinelerin kullanılması yönünde istekleri ifade etti. Bu şekilde ülke ekonomisinin kazanacağına dair olan inançlarını da ortaya koyan Sarı, Dirinler Makine'ye de milli ve yerli imalata verdiği değer için teşekkürlerini iletti.

Tecrübelerin paylaşılması lazım

Gelecek kuşaklara tecrübe aktarımı yapılmasının gelişme ve kalkınma yolunda atılan önemli bir adım olduğunu ifade eden Dirinler Makina Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Rebil Dirin, zengin ve gelişmiş ülkelerden örnek vererek Türkiye'de de metalin işlenmesinin çok iyi bir şekilde bilinmesi gerektiğini ve iyi bir imalat yapılmasının, çok çalışılmasının lazım olduğu dile getirdi.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202