İzmir 2020 Yılına İstihdama Bakış Toplantısı Yapıldı

İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından “İşgücü Piyasası Analizi Kapsamında İzmir 2020 Yılına İstihdama Bakış” toplantısı SwissOtel Büyük Efes İzmir`de yapıldı.

EKONOMİ 28.11.2019, 17:20
İzmir 2020 Yılına İstihdama Bakış Toplantısı Yapıldı

Toplantı ile 2019 ve 2020 senelerinin değerlendirmeleri gerçekleştirildi.

İŞKUR tarafından ulusal ve yerel istihdam politikalarının meydana getirilmesi İçin her sene organize edilen İşgücü Piyasası Araştırması çerçevesinde İzmir’de 2019 senesinde 18 farklı sektörde  6 bin 288 iş yeriyle yüz yüze görüşme yapıldığı ve taslak sonuç raporunun hazırlandığı belirtildi.Sizi en özel zevk dolu gece veya gündüzlere ile sürükleyebileceğiniz esas anlar.  

Toplantıda İzmir Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Kadri Kabak’ın yaptığı açılış konuşmasından sonra,  gerçekleştirilen IPA çerçevesinde hazırlanmış olan “İşgücü Piyasası Araştırması ve 2019 Yılı Faaliyetleri” başlıklı bir sunum yapıldı.

Daha sonra toplantı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyesi Dokuz Eylül Üniversitesi Temsilcisi İ.İ.B.F Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü`nden Prof.Dr. Tunç Demirbilek’in “İzmir İşgücü Piyasası Üzerine Değerlendirme” isimli akademik bakış sunumuyla sürdü.

Oda başkanı, üst seviye yöneticiler ve akademisyenlerden meydana gelen katılımcıların  2020’de, işgücü piyasası ve  İzmir ilinde işsizliğin düşürülmesi ile alakalı  görüş ve önerilerinin de paylaşılmış olduğu toplantı, İl Müdürü Kadri Kabak`ın  katılımcılara teşekkür etmesi ile sonlandı.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202