İSBA Tarım'dan Yatırım Hamlesi

Almanya’da gıda toptancılığı işiyle uğraşırken radikal bir kararla Türkiye’ye dönen İSBA Tarım, pandemi döneminde Manisa Turgutlu’da yeni yatırımın startını verdi.

EKONOMİ 22.09.2020, 15:59 Ecem Atabay
İSBA Tarım'dan Yatırım Hamlesi

İSBA Tarım bünyesinde bulunan İrem Konserve, konserve, salça ve hazır yemek üretecek. Fabrikanın ilk etabının aralık ayında faaliyete geçmesi bekleniyor. İSBA Tarım Onursal Başkanı Alaettin Şenel, Almanya’da babadan oğula uzun yıllar gıda toptancılığıyla uğraştıklarını belirterek, 2005 yılında Türkiye’de faaliyet gösterme kararı aldıklarını paylaştı.

İkinci Kuşak İş Başında

Almanya’da bulunan işletmeyi ofise çevirdiklerini dile getiren Şenel, “Bugün Manisa Turgutlu’da, kuru bakliyattan, sebze-meyve konservesine, hazır yemekten turşu ve zeytine kadar geniş bir ürün yelpazesiyle faaliyet gösteriyoruz. Bir aile şirketiyiz. İSBA Tarım’ın yönetiminde oğlum İsmail Şenel var. Grup şirketlerimizden İrem Konserve’nin başında ise kızım İrem Şenel bulunuyor. Genç kuşağın teknolojik hakimiyeti ve dinamizmi, benim tecrübemle birlikte de yatırımlarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Hedef Pazar Yedi Kıta

İrem Konserve’nin konserve, salça, hazır yemek gibi sektörlerde Avrupa ve Arap ülkelerinde de adından söz ettirdiğini belirten Şenel, “Üretiminin yaklaşık yüzde 95’ini ihraç ediyoruz. Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi’nde iki fabrika ve toplamda 11 bin sekizyüz metrekarelik yeni yatırımın da startını verdik. PİYAP A.Ş. tarafından temelleri atılan İSBA’nın yeni idari binası ve İrem Konserve’nin fabrika inşaatının ilk etabı aralık ayı sonunda faaliyete başlaması bekleniyor. Diğer etap ise Nisan 2021’de tamamlanacak. İSBA idari ve merkez bina ise Haziran 2022’de faaliyetlerine başlayacak” diyerek, 7 kıtada girilmedik pazar bırakmak istemedikleri için yatırım yaptıklarını aktardı.

Hayal Gerçek Oldu

Alaettin Şenel, “Avrupa’da iş yaparken Türk ürünlerini dünya pazarlarına sürmenin hayallerini kuruyorduk. 30 yıldır bu konuda mücadele veriyoruz. Almanya’da Türk etnik pazarı ve Alman marketlerine ürün sağlarken radikal bir kararla yurda dönerek buradaki fabrikamıza hareket kazandırdık. Amerika, İngiltere Kanada gibi Avrupa’ya hakim olduktan sonra Arabistan, Katar ve Dubai pazarlarına da girdik. İhracat firması olarak zaten iyi olan çizgimizi daha da yükseğe taşımayı hedefliyoruz” dedi

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202